Pui la cuptor
Ingrediente: 1 pui de 1 - 1 1/2 kg. Preparare: Daca se frige intreg, puiul se pune intr-o tava potrivita cu marimea lui (daca vasul este mai mare sosul se va arde. Pentru gust si aroma se aseaza in tava un rind de rondele de zarzavat cu 3 -4 linguri de apa si o lingurita rasa cu sare, deasupra aezindu-se puiul nesarat, bine uns cu untura sau ulei. Cratita se introduce in cuptorul bine incins la inceput, 30 min, pina se formeaza o crusta putin rumenita, care va impiedica scurgerea sucului din carne. Puiul se stropeste, apoi cu sosul din tava care il sareaza si il rumeneste frumos fiind colorat cu sucul din morcovi. Apoi focul se reduce la mijlociu sau mic, lasind puiul sa se friga 1- 1 1/2 h pina cind se patrunde bine si se inmoaie carnea, intorcindu-se pe toate partile si stopindu-se de fiecare data cu sos ca sa se rumeneasca uniform.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor
O mancare plina de gust se poate pregati si rapid. Va propunem astfel reteta de cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor.
-
Pulpe de pui cu gutui la cuptor
Fie ca este inceputul saptamanii ori se apropie finalul acesteia, alegeti sa realizati o reteta apetisanta cu care sa va inveseliti ziua si musafirii: pulpe de pui cu gutui la cuptor.
-
Pui la cuptor cu lamaie si rozmarin
Daca este o seara in care asteptati multi musafiri, atunci le puteti pregati o reteta perfecta de care vor fi incantati: pui intreg la cuptor cu lamaie si rozmarin.
-
Snitel de pui cu oregano, la cuptor
Putin picant si aromat, snitelul de pui cu oregano, preparat la cuptor, va iesi mult mai delicios, renuntand astfel la prajirea nesanatoasa.
-
Aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie
O reteta apetisanta, dar cu un gust diferit este cea de aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie. Ingredientele necesare pentru preparare sunt urmatoarele: