Prajitura traditionala de Craciun in Anglia

 Anglia este o tara in care tortul de Craciun a devenit o traditie de "A Douasprezecea Noapte".

A Douasprezecea Noapte incepe pe 5 ianuarie si marcheaza sfarsitul sezonului de Craciun. Aceasta Noapte este prilej de serbare si petrecere, iar preotul local viziteaza si binecuvanteaza fiecare casa, gustand totodata din deliciosul tort.

Ingredientele pentru tortul de Craciun:

- 125 grame de stafide;

- 125 grame de cirese glace;

- 125 grame de coji de fructe amestecate;

- 450 grame coacaze;

- 125 grame sultanas (grefa de origine turca);

- 2 linguri de coniac, sherry sau rom;

- 4 oua;

- 225 grame unt;

- 225 grame zahar brun;

- 225 grame faina alba;

- 1 lingurita de condimente dulci;

- 125 grame migdale;

Stafidele, ciresele si coaja se amesteca intr-un castron cu coacaze si sultanas. Se toarna peste ele brandy, sherry sau rom si se lasa peste noapte pentru a obtine o aroma deosebita.

Incalziti cuptorul, bateti ouale, puneti crema de unt si zaharul intr-un castron mare. Cerneti faina si condimentele (praful de budinca este un condiment bun impreuna cu scortisoara, cuisoare si zahar vanilat) si pune-ti-le intr-un castron separat. Se adauga fructele lasate la rece peste noapte si migdalele ground.

Dupa aceasta etapa adaugati oul si amestecati impreuna cu faina toate ingredientele pana acestea vor forma o crema.

Tortul se pune apoi la copt intr-o forma speciala pentru blat, cu o folie dedesubt pentru ca acesta sa nu se rumeneasca in exces si se lasa intre 3 si 4 ore, pana cand se intareste. Dupa aceea se scoate si se lasa sa se raceasca.

Tortul poate fi acoperit cu migdale si glazura, dupa preferinta.

Articole asemănătoare

  • Bradutii de Craciun. Cel mai simplu desert de post

    O reteta a copilariei care se incadreaza perfect in etapa premergatoare a Craciunului cu zile de post este aceea pentru Braduti. Bradutii de Craciun, daca va aduceti aminte, erau niste prajiturele piramidale ninse din belsug cu zahar vanilat, care se obtineau cu ajutorul unei matrite.

  • Vascul, o planta cu conotatii magice de Craciun si Anul Nou

    Vascul este un element vegetal cu o semnificatie aparte de Craciun, originile intrebuintarii sale avand “radacini” viguroase in istorie. Se pare ca poporul roman l-ar fi mostenit direct de la stramosii lor romani, de vreme ce numele provine din latinescul “Viscum”.

  • Prajituri gustoase pentru masa de Revelion

    Cu totii dorim ca masa din noaptea de Revelion sa satisfaca gusturile familiei si mai ales pe ale invitatilor.

  • Bucate romanesti traditionale de Craciun

    Daca in primele doua saptamani din decembrie pregatirile pentru Craciun au tinut mai mult de planificare, din ziua in care traditia populara a randuit "Ignatul porcilor" (20 decembrie) gospodinele nu-si mai vad capul de treburi in bucatarie.

  • Pizza din cartofi pentru un bufet suedez de Craciun

    In pragul sarbatorilor de Craciun este agitatie mare, sunt atat de multe de facut si intram in criza de timp. Daca avem mai multi invitati in Ajunul Craciunului ii putem incanta cu un bufet suedez


Warning: fopen(cache/22afe0fe85feeace9fbe320c22b96355) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139