Portocale umplute cu frisca si lichior
Sursa bogata in vitamine, portocala este un fruct deopotriva hranitor si cu un gust deosebit si parfumat.
Portocala este un fruct ce ne produce caldura si energie in corp de indata ce il mancam.
Ingrediente necesare:
6 portocale
300 g frisca (se poate folosi si cea vegetala)
fructe glasate sau dulceata
lichior de portocale sau coniac
Mod de preparare:
Partea de sus a fiecarei portocale se taie.
Apoi se scoate miezul cu o lingurita.
Miezul se amesteca cu o parte din frisca.
Se mai pun bucati de fructe glasate sau dulceata.
Se adauga si lichior de portocale sau coniac.
Cu amestecul rezultat se umplu portocalele.
Se orneaza cu fructe partea de sus care s-a taiat de la portocale, "capacul" acestora.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Gustari cu fructe. Mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor
Profitati de o gustare cu fructe intre mese, pe care o puteti realiza cat se poate de simplu. Va propunem sa incercati reteta de mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor.
-
Foi din aluat sfaramicios umplute cu gem si nuci pisate
Cateva bucatele servite dintr-o prajitura simpla sunt potrivite pentru o gustare dulce atat la locul de munca, cat si acasa. Va propunem sa pregatiti foi din aluat sfaramicios umplute cu gem si nuci pisate.
-
Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine
Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.
-
Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume
O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.
-
Vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt
Printre retetele de toamna pline de vitamine si gustoase se numara si cea de vinete umplute cu ceapa si sos de iaurt. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: