Pepeni murati
Ingrediente:
pepeni
castraveti
gogonele
frunze de telina
frunze de hrean
Mod de preparare:
Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercaland printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare. Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Castravetele in medicina naturista
Sucul din castravetii proaspeti (fara coaja) poate avea un gust usor neplacut, asa ca ii puteti adauga suc de mere sau suc de rosii proaspat stors. Consumat frecvent, ajuta reglarea tranzitului intestinal, elimina mai usor apa in exces in organism datorita efectului diuretic si poate fi un ajutor in dietele de slabire, pentru ca da senzatia de satietate.
-
Sapte bauturi pe care (probabil) ai ezita sa le gusti
Pepsi White, o editie limitata in care veti gasi Pepsi si... iaurt
-
Pepene rosu, galben, cubic
Aparuti initial din considerente pur practice (sunt mai usor de transportat si depozitat), pepenii cubici cultivati in Japonia au parut la inceput o gluma sau un proiect artistic postmodern, dar in final au devenit ceva obisnuit.
-
Supa de pui cu castraveti murati
O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.
-
Salata de castraveti murati si carne de vita
Consistenta, o reteta putin mai dificila si interesanta la ocazii festive pentru o salata diferita de formulele clasice.