Peltea de struguri
Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie, coaja de lamiie. Preparare: Intr-o cratita de dulceata, asezata pe foc, se amesteca mustul cu zaharul, pina cind acesta din urma se dizolva. La 1 kg pasta se pun 1 kg zahar, 1/2 lingurita cu scortisoara macinata , un plic cu zahar vanilat si putina coaja rasa de lamiie. Pasta, fiind scursa bine de zeama, se fierbe cu zaharul intr-o cratita asezata de la inceput, pe o tigla, ca marmelada, la foc mic, amestecind mereu, pina cind devine consistenta (virtoasa) si cu aspect unsuros, semn ca a scazut apa (daca se trece cu lingura prin ea, ramine urma).In aceasta faza pasta este gata; se pune intr-o tava smaltuita, (unsa cu putin unt) intr-un strat cu grosimea de 2-3 cm, presind cu lingura ca sa nu ramina goluri. Se lasa 3-4 zile, ca sa se intareasca, apoi se taie sub diferite forme, ca bomboanele; patrate cu latura de 2-3 cm, triunghiuri sau romburi mici. Fiecare bucata se trece prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat; se asaza in cutii de carton sau in pungi de nailon, ca sa nu se usuce prea mult, cu hirtie de pergament intre rinduri. Se servesc ca bomboanele.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu amaretto, suc de struguri si bere de ghimbir
O reteta de inspiratie italiana, cu gust complex dominat de dulceata strugurilor si aroma picanta a ghimbirului.
-
Suc proaspat de struguri cu ghimbir si banane
Un suc de struguri cu un plus de aroma picanta de la ghimbir (puteti pune mai mult daca va place gustul).
-
Delicii de toamna. Dulceata de struguri
Printre deliciile toamnei se numara si dulceata de struguri. Daca nu ati gustat-o inca, va invitam sa o preparati si sa o aveti pregatita pentru cei dragi.
-
Briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca
Preferate la o ceasca de cafea sau la o ciocolata calda, briosele se realizeaza foarte usor. Va propunem sa incercati reteta de briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca.
-
Soiuri de struguri pentru vinuri albe
La stabilirea soiurilor de struguri destinate obtinerii vinului se are in vedere ca acestea sa fie de mare productie, rezistente la temperaturi scazute, sa asigure produse superioare si vinuri cat mai complete, aromate si echilibrate.