Paste scurte cu ulei de masline si usturoi

 Gasindu-se intr-o mare varietate de forme si dimensiuni, pastele fainoase sunt utilizate atat ca ingredient alimentar, cat si ca fel principal de mancare.

In continuare va prezentam o reteta delicioasa de paste scurte cu ulei de masline si usturoi.


Ingrediente necesare:

300 g paste scurte penne rigate

4 catei de usturoi

1/2 lingurita de chili proaspat macinat

8 linguri de ulei de masline extravirgin

7 frunze de busuioc proaspat

sare


Mod de preparare:

Pastele se pun la fiert cu multa apa si sare.

In apa de la paste se adauga si 2 linguri de ulei de masline.

Se lasa la fiert in functie de timpul indicat pe ambalajul acestora.

Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, retinandu-se o jumatate de cana din apa in care au fiert.

Nu trebuie sa le spalati sub jet de apa.

Restul de ulei de masline se incinge intr-o tigaie.

Se adauga apoi usturoiul taiat felii.

Se lasa la calit pana capata o nuanta aurie.

Apoi se scoate din tigaie si se adauga chili.

Se lasa si acesta un minut la calit.

Pastele se amesteca bine cu uleiul condimentat si se sareaza.

Dupa aceea se adauga 7 linguri din apa in care au fiert.

Se lasa pe foc timp de 2 minute.

La final se adauga busuiocul taiat mare.

Se amesteca si se ia de pe foc.

Pastele se servesc simple, imediat ce le-ati luat de pe foc ori cu parmezan ras.

De asemenea, le puteti servi impreuna cu o ciulama ori cu alte garnituri.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sos de busuioc, lamaie si usturoi

    O alternativa aromata si simpla pentru clasicul pesto, cu gust intens de busuioc verde, proaspat, parfumat, ulei de masline, putin usturoi si putina lamaie.

  • Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.

  • Tratamente si solutii naturiste cu ulei de masline

    Plin de savoare, cu gustul aparte atat de indragit de cei care aleg mereu uleiul de masline de calitate, este un ingredient esential in bucatarie, unde nu poate lipsi daca vrem sa regasim la final acea aroma specifica, mediteraneana, ce evoca mai ales tinuturile arse de soare ale Greciei.

  • Sos cu ulei de masline si lamaie in stil grecesc

    O reteta greceasca traditionala, simpla si usor de pregatit, excelenta pentru peste si fructe de mare. Cu notele sale intense, mediteraneene, proaspete si aromate, este gata imediat si poate fi folosit la fel de bine pentru legume sotate sau coapte, dar si pentru carnea de pui.

  • Paste farfalle cu sos de rosii si busuioc

    Bucurati-va de o reteta extrem de apetisanta prin aromele sale care o definesc, preparand pastele cu sos de rosii si busuioc.


Warning: fopen(cache/d80265445deeb3452f9fc114ebc1b573) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139