Paste cu prosciutto
Ingrediente:
230 g pasta in forma de fundite
2 linguri ulei de masline extra virgin
60 g ceapa tocata
2 lingurite usturoi pisat
56 g Prosciutto di Parma taiata felii subtiri
400 g rosii
60 g mazare din conserva
240 g cicoare
Preparare:
Pastele se fierb dupa instructiunile de pe pachet si se scurg; se clatesc cu apa calda, iar dupa ce se scurg din nou se pun intr-un castron mare si se lasa deoparte.
Intr-o tigaie mare se incinge uleiul, peste care se adauga ceapa tocata si usturoiul pisat. Se lasa pe foc pentru aproximativ 3 minute, timp in care se amesteca din cand in cand. Se adauga jumatate din cantitatea de Prosciutto si se lasa pe foc inca 2 minute. Se pun si rosiile si fasolea si se lasa 3-4 minute, iar apoi se adauga rosiile si mazarea si se mai fierb inca 3-4 minute. La final se adauga cicoarea si restul de sunca; se fierbe pana se moaie cicoarea, in jur de 2 minute.
Se toarna peste pasta si se amesteca.
Se serveste calda sau la temperatura camerei.
Portii: 4.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Paste delicioase. Paste cu avocado si carne de pui
O mancare delicioasa si sanatoasa reprezinta cel mai potrivit meniu pentru orice moment al zilei. Asadar va propunem sa preparati reteta de paste cu avocado si carne de pui.
-
Retete gustoase. Sufleu de paste cu legume
O mancare delicioasa pentru pofticiosi, dar si pentru cei care adora legumele sau pastele poate fi sufleul de paste cu legume.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Paste cu sos aromat de vanilie si nectarine
Un desert pe care sa il pregatiti dupa o zi agitata de munca poate fi reteta de paste cu sos aromat de vanilie si nectarine.
-
Paste cu cascaval si nucsoara la cuptor
O reteta apetisanta pentru o masa gustoasa este cea de paste cu cascaval si nucsoara la cuptor. Ingredientele le gasiti in cele de mai jos: