Paste carbonara
Ingrediente: 300 g spageti, 200 g Kaizer, 2 oua, 1/2 cana de parmezan ras, 3 linguri unt. Preparare: Se pune apa la fiert cu putina sa re si ulei. Cand apa clocoteste se pun spaghetele (de preferat sa nu se rupa caci se inmoaie imediat si intra in cratita). Concomitent intr-o tigaie cu putin ulei se prajesc cubulete de 1/2 cm de kaizer. Cand sunt rumene (dar nu tari sau arse) se scot pe un servet de hartie sa se scurga de grasime. Se bat ouale si se amesteca cu parmezanul ca sa fie o pasta ceva mai moale decit smantana. Cand pasta e gata, se strecoara dar nu se clateste. Cratita in care a fost pasta se lasa pe aragaz, eventual la foc foarte mic si se pune 1 lingura de unt ca sa o tapeteze. Pasta, inca calda, se pune in cratita si se amesteca cu restul de unt in asa fel incat spaghetele sa fie acoperite. Se adauga ouale si kaizerul si se mai amesteca putin. Se servesc cu parmezan ras.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Sos pentru paste cu usturoi si vin rosu
Un sos bogat, cu aroma complexa, perfect pentru orice fel de paste si usor de pregatit.
-
Paste cu sos de avocado
Paste cu gust exotic de avocado si multa verdeata, un fel relativ usor de pregatit si plin de arome proaspete, vegetale.
-
Paste cu vinete si busuioc
O reteta de paste cu gust intens de vinete si note puternice de busuioc, consistenta si foarte buna ca fel principal.
-
Gateste in stil italian cu paste rigatoni
Rigatoni sunt un fel aparte de paste intalnite cu precadere in delicioasa bucatarie italiana. Chiar daca ne par straine dupa nume, toti am avut placerea sa le savuram de nenumarate ori de-a lungul timpului.
-
Paste delicioase. Paste cu avocado si carne de pui
O mancare delicioasa si sanatoasa reprezinta cel mai potrivit meniu pentru orice moment al zilei. Asadar va propunem sa preparati reteta de paste cu avocado si carne de pui.