Oboseala
Nu trebuie sa lasam oboseala sa se transforme in epuizare cronica. Multi oameni nu reactioneaza de la primele simptome, lasand starea sa se inrautateasca. Daca observati ca aveti probleme de concentrare, dereglari digestive, dureri musculare, o stare generala proasta, inseamna ca sunteti atins de epuizare. Luati masurile necesare pentru a va recapata tonusul.
Vitamine recomandate zilnic:- vitamina A: 10 000-25 000 UI, timp de cinci zile;
- vitamina B12: administrata sublingual, in doza de 50-500 mcg, este un remediu excelent contra oboselii;
- vitamina C: o doza de 3000-4000 mg este tonifianta;
- fierul: carenta de fier sta la originea starii de oboseala; suplimentul recomandat este de 12-15 mg sau, conform altor opinii, de 30-60 mg;
- magneziul: 100-200 mg;
- potasiul: un supliment de 100-200 mg reda vitalitatea organismului.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Fructe tropicale pentru sanatate
Popularele citrice au multa vitamina C, antioxidanti (utili pentru prevenirea si reducerea inflamatiilor), fibre si usoare calitati sedative, linistind si echilibrand organismul in perioadele marcate de anxietate si oboseala cronica.
-
Cum combatem astenia de toamna?
Oboseala, tristetea si melancolia care ne insotesc toamna fara un motiv intemeiat nu sunt stari intamplatoare ci sunt simptome induse de astenie.
-
Oboseala oculara - cauze si remedii naturale
Oboseala oculara este mai degraba un complex de factori decat o boala propriu-zisa, fiind una dintre problemele de sanatate comune omului modern.
-
Purificarea mentala reduce stresul
Purificarea la nivel mental are rolul de a reduce stresul. De asemenea, aceasta purificare este esentiala intrucat si in sezonul hibernal apar pe fond mental, emotional si spiritual o serie de probleme ce conduc la stres mental, oboseala psihica, depresie si alte dereglari de natura emotionala.
-
Sindromul de oboseala cronica
Sindromul de oboseala cronica este o tulburare ce se manifesta printr-o conditie de oboseala persistenta, severa, sau plictiseala.