Norvegia spune nu poluarii
Norvegia are un rol principal activ in negocierile internationale privind un nou regim climatic pentru a se asigura ca in viitor se va ajunge la un consens in legatura cu un nou climat global, impus de tratatul de la Copenhaga semnat in decembrie 2009.
Potrivit guvernului, Norvegia va fi un lider international in politica de mediu. In acest scop structurile de conducere ale tarii lucreaza pentru un ambitios acord international privind schimbarile climatice, acord ce va intra in vigoare dupa expirarea perioadei de angajament mentionata in Protocolul de la Kyoto (2008 - 2012).
Norvegia continua de asemenea sa isi indeplineasca obligatiile curente de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, la nivel national dar si international.
Potrivit planurilor in viitorul apropiat temperatura in Norvegia ar trebui sa inregistreze o crestere de 2 grade Celsius daca planurile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera vor fi respectate si duse la capat.
Prin urmare Norvegia cauta sprijin international pentru a limita cresterea la nu mai mult de 2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, la nivel global.
Pentru acest lucru emisiile globale trebuie limitate cu pana la 85% pana in 2050. Tinta Norvegiei este sa reduca aceste emisii cu 30%, pana in 2020.
Noi mecanisme de finantare
Licitarea cotelor de emisie este o potentiala sursa de venit in cadrul schemei de comercializare a emisiilor internationale.
Potrivit unei propuneri apartinand Norvegiei, in cadrul acordului pentru un nou climat, unele dintre cotele de emisie ar trebui scoase la licitatie la nivel international generand venituri pentru a acoperi necesitatile de finantare.
Diminuarea emisiilor cauzate de defrisari
Norvegia lucreaza la incorporarea emisiilor ce nu pot fi absorbite din cauza padurilor defrisate sau degradate in tarile in curs de dezvoltare, propunand acordarea de stimulente pentru cei care reduc emisiile.
In acest context a fost propusa o abordare globala pentru a pune in functiune si acest mecanism menit sa duca la diminuarea considerabila a emisiilor de gaze cu efect de sera la nivel global.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Despre iarna, plante de apartament si boli
In timpul iernii locuinta devine cel mai stabil microclimat artificial pentru noi si plantele noastre. Insa nici aici riscul de imbolnavire nu este cu desavarsire nul. Se spune ca bolile patrund cu dificultate mai mare la plantele de apartament decat la cele din gradina, dar lucrurile pot capata o turnura nefavorabila cand se face
-
Sfaturi pentru reducerea consumului de zahar
Zaharul se gaseste natural in fructe si lapte dar este intrebuintat si in industria alimentara pentru a da gust unei game variate de produse: dulciuri, prajituri, ciocolata, bauturi racoritoare, etc.
-
Trandafirul de Ierihon – planta care nu cunoaste setea
Stiinta ne spune ca primele forme de viata au aparut in ocean, cu aproximativ 3,5 miliarde de ani in urma. Apa este cel mai important element din natura, fiind indispensabila pentru desfasurarea proceselor vitale la plante si animale. Din acest motiv orice anomalie legata de ea, semnalata pe fata Pamantului
-
Coaja de mar, cand trebuie curatata si cand nu?
Cand vine vorba de alimentatie sanatoasa se spune ca “un mar pe zi tine doctorul departe”. Nimic mai adevarat, insa cu simpla conditie sa stim ce si cum mancam. Chiar daca in aparenta este un amanunt lipsit de importanta, coaja poate fi deopotriva prietenul sau inamicul nostru, motiv pentru care
-
Gladiola - istorie si cod floral
Uneori o simpla floare culeasa din natura si daruita cu toata inima poate face mai mult decat o mie de cuvinte. Sentimentele pe care le purtam familiei si desigur persoanei iubite, au nevoie de exteriorizare astfel incat magia dragostei sa nu piara niciodata.