Minestra di Cavalfiore
Ingrediente:
1 conopida
2 lingurite otet de vin
1 cescuta ulei de masline
4-6 catei de usturoi
1/4 de lingurita de ardei iute tocat marunt
3 cani supa de carne concentrata
sare
1 mina de patrunjel verde tocat
100 gr brinza de oaie
Mod de preparare:
Se rupe conopida buchetele, se taie tulpina marunt, si se spala in apa in care s-au pus cele doua lingurite de otet. Se usuca si se pune intr-un vas cu apa sarata aflat pe foc. Se lasa la fiert 4 minute. Se incinge uleiul in care se calesc usturoiul si ardeiul iute, pana cand usturoiul capata o culoare galbuie. Se adauga conopida si se lasa cinci minute, amestecand sa nu se arda. Se adauga supa de carne, sare, patrunjel si se lasa pe foc pana cand conopida se inmoaie.
Mod de servire
Se serveste cu branza presarata deasupra
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Conopida Violetto Di Sicilia
Ce ar fi sa ii surprindeti pe cei care ajung in gradina de legume cu un sir sau mai multe de conopide... mov?
-
Garoafa, floarea celor nascuti in ianuarie
Toti cunoastem garoafele pentru ca fiecare am daruit candva un buchet de garoafe, insa putini stim ca ea este prin excelenta floarea persoanelor nascute in luna ianuarie.
-
Tagliata di Manzo
Daca vrei sa prepari o reteta inedita din bucataria italiana, cu care sa iti impresionezi invitatii, iti aratam cum sa prepari vrabioara de vita la gratar
-
Aurelia Visinescu si povestea unui vin bun
In prezent director general al Domeniilor Sahateni (fosta Fontana di Vini), winemaker-ul (producatorul de vin) Aurelia Visinescu, este o persoana pasionata de lumea fina a vinurilor de calitate.
-
Inteligenta verde
Un profesor pe nume Stefano Mancuso a pretins ca plantele sunt dinamice, extrem de sensibile; sunt organisme competitive in interiorul carora sunt efectuate calculele sofisticate de cost-beneficiu care le ajuta in a se adapta la schimbarile de mediu.