Medicina naturista. Gingko biloba.

ceaiuri

Ginkgo biloba -  folosit de mii de ani in medicina traditionala orientala, poate  fi intalnit  in stare salbatica in China  si Japonia. De aici a fost preluat si cultivat in multe alte regiuni, in principal pentru virtutile sale terapeutice. In trecut era cultivat spre exemplu in gradinile templelor japoneze, iar vechii arbori ginkgo erau venerati asemeni unor zeitati, specia fiind foarte veche. Chiar daca in culturi este taiat pana la dimensiunile unui copac scund, un arbore salbatic de ginkgo biloba poate atinge si 30 de metri inaltime, avand frunze bilobate, a caror culoare se schimba pe parcursul anului de la verde deschis la galben.

 

 

Importanta terapeutica este datorata complexitatii si varietatii substantelor continute de frunzele de ginkgo biloba. Extractul contine substante foarte utile in industria farmaceutica, fiind recomandat mai ales pentru imbunatatirea memoriei si capacitatii de concentrare, dar si pentru ameteli, variatii ale tensiunii, protejarea celulelor creierului, imbunatatirea circulatiei. Eficient in tuberculoza si afectiuni stomacale, probleme dermatologice, angina pectorala, anxietate, depresie. Potrivit studiilor, este foarte util in cazurile de astm si bronsita, dar chiar si in cazul unor afectiuni foarte grave, precum cancerul, diabetul, problemele cardiace sau hormonale, Alzheimer, imbunatatind sensibil starea generala a pacientului.

 

 

Exista mai multe produse bazate pe gingko biloba, de la ceaiuri la tablete, unguente, tincturi. Extractul poate fi intalnit in diverse creme cosmetice sau in sampoane speciale. Ceaiul de gingko biloba, utilizat mai ales pentru tratarea ulcerului si in general a problemelor stomacale, se dovedeste util in curele de detoxifiere. Consumul excesiv de gingko biloba poate provoca insa ameteli, dureri de cap si reactii alergice, de aceea este indicat sa respectati dosajul indicat pe produsul respectiv (ceai, tincturi sau diferite alte produse).

 

GradinaMea.ro

 

 

 

Articole asemănătoare

  • Terapii si retete naturiste cu leustean

    O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.

  • Ceaiuri pentru vindecarea durerilor in gat

    Durerile in gat pot sa apara indiferent de anotimp, uneori ca unul dintre simptomele unei gripe sau raceli, alteori dupa ce ne-am bucurat de o inghetata delicioasa sau un suc rece. Dar indiferent de cauze si medicina naturista ofera terapii simple, la indemana oricui, care vor completa tratamentul prescris de medic.

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor

    Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.

  • Ghimbirul in terapiile naturiste

    Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.


Warning: fopen(cache/0f26de043219037478a4139c7c732b37) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139