Marinata de peste cu suc de rosii
Pentru persoanele care adora pestele, marinata de peste cu suc de rosii vine sa completeze gustul delicios al acestuia.
Ingrediente necesare:
1 kg de peste (crap, stiuca, somn, etc.)
o ceapa mare (100 g)
1/2 l suc de rosii
100 ml vin
o lamaie
2 foi de dafin
10 boabe de piper ori un varf de lingurita de piper negru macinat
sare
Mod de preparare:
Inainte de a se pune la prajit, pestele se da prin faina.
Pestele se prajeste pe jumatate ca plachia de peste.
Ceapa se da prin razatoarea mica ori se taie foarte marunt.
In uleiul ramas se caleste ceapa la foc mic, vreme de 2-3 minute.
Se stinge apoi cu suc de rosii si vin.
Se mai adauga 5-6 felii de lamaie, curatata de coaja.
Se pun apoi bucatile de peste, foile de dafin, piperul si 1/4 l apa.
Se pot adauga si 20-30 masline.
Se lasa la cuptor timp de 20-30 de minute.
Cand este gata, se pune sare dupa gust.
Se serveste rece.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu suc de rosii, spanac si busuioc
O reteta pentru un smoothie cu gust intens de rosii bine coapte, note parfumate de busuioc si multe vitamine, excelent mai ales atunci cand vrem sa avem un sistem imunitar cat mai puternic si multa energie.
-
Cinci retete de cocktail cu suc de rosii
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.
-
Cocktail picant cu tequilla si suc de rosii
Un cocktail cu gust de rosii, tequilla si note intense, picante, date de sosuri si hreanul ras.
-
Cocktail cu sos de soia, bere si suc de rosii
O bautura in care gusturile picante, de inspiratie asiatica, sunt temperate de sucul de rosii si bere.
-
Smothie cu lapte vegetal, fructe si suc de rosii
Un smoothie cu fructe si suc de rosii, nucsoara, scortisoara, putin zahar brun, rezultatul final fiind o bautura proaspata, cu gust complex si placut, mai ales dupa ce i se adauga cateva cuburi de gheata.