Mancarea organica, sanatoasa pentru nou nascuti
Organismul copiilor este mult mai expus riscurilor de a se imbolnavi si este mai vulnerabil la pesticide decat organismul adultilor, deoarece creierul, sistemul imunitar si cel de detoxifiere sunt putin dezvoltate in primele luni de viata ale unui nou nascut. In aceste conditii mancarea organica s-a dovedit a fi benefica pentru cei care abia au fost adusi pe lume.
Desi bebelusii consuma mai multe legume si fructe decat adultii, acestia tot sunt expusi la diversi factori de risc.
Un raport referitor la pesticidele din alimentatia copiilor a relevat faptul ca acestea pot provoca celor mici diverse afectiuni care pot sa apara in timpul copilariei si sa se dezvolte cand acestia cresc.
Alimentele ecologice, echivalente cu mancarea organica, sunt cultivate fara intrebuintarea pesticidelor.
Intrucat sistemul digestiv al celor mici este in curs de dezvoltare parintii trebuie sa acorde o atentie sporita selectarii optime a alimentelor fara pesticide, evitand astfel efectele toxice ale acestora.
Carnea ecologica este acea carne provenita de la animale care nu au fost tratate cu hormoni sau antibiotice si care au fost hranite cu mancare ecologica.
Nu doar in nutritia nou nascutilor ci si in cea a adultilor, alegerea alimentelor organice incurajeaza extinderea agriculturii ecologice. Odata cu extinderea agriculturii ecologice sanatatea mediului va fi protejata si legumele nu vor beneficia de o crestere fortata de anumite substante chimice care afecteaza in egala masura calitatea produsului finit si totodata calitatea solului.
Articole asemănătoare
-
Smochinele, o gustare sanatoasa pentru orice anotimp
Sunt o buna sursa de calciu, magneziu, fier si potasiu, vitamina A si K
-
Portocala pentru sanatate
Cum are multa vitamina C si antioxidanti, portocala este recomandata mai ales in anotimpul rece pentru a intari sistemul imunitar atat la adulti cat si la copii. Veti putea sa preveniti astfel racelile de sezon si veti avea un plus de energie atat de necesar.
-
Smoothie revigorant cu fructe de padure si varza rosie
Folosita mai mult sub forma de salate delicioase sau suc proaspat (recomandat de nutritionisti pentru calitatile sale curative), varza rosie poate fi ingredientul principal si in diverse retete pentru smoothie-uri revigorante, gustoase si mai ales satioase. Alegeti o varza rosie proaspata, tocati o parte din ea marunt si adaugati fructe, lapte vegetal, seminte, iar rezultatul va fi o placuta surpriza.
-
Cinci motive pentru care sa mananci migdale crude
Delicioase si satioase, o gustare potrivita pentru orice moment al zilei, migdalele crude sunt si o bogata sursa de vitamine si sanatate
-
Alimentatia organica sanatoasa, intre adevar si iluzie
Alimentatia “organica”, “ecologica” sau “biologica” defineste indeobste acele componente pentru obtinerea carora nu se intrebuinteaza pesticide, ingrasaminte sau organisme modificate genetic.