Mancare indiana. Peste cu orez
Distinsa prin diversitatea preparatelor, bucataria indiana aduce in prim plan o combinatie de arome specifice, acestea datorandu-se multitudinii de condimente utilizate.
De asemenea, mancarea indiana se distinge si prin savoare.
Reteta propusa de noi cu specific indian este cea de peste cu orez.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
125 g de peste
40 g de slanina
unt
3 cepe
4 rosii
1/2 lingurita de sofran
boia
sare
piper
Modul de preparare:
Se topeste untul intr-o cratita.
Apoi se adauga slanina, taiata bucatele.
Se adauga si cepele tocate marunt.
Se lasa pana ce acestea capata o nuanta aurie.
Apoi se pune si pestele taiat bucatele potrivite.
Pestele se intoarce pe fiecare parte.
Se prajesc putin.
Apoi se scot si se tin la caldura.
In aceeasi cratita se pun rosiile taiate cuburi.
Se adauga si sarea, piperul, boiaua si sofranul.
Se pune si apa.
Se lasa la fiert totul, la foc mic, timp de o jumatate de ora.
Se pun si bucatile de peste.
Se lasa sa dea in cateva clocote.
Pestele preparat astfel se serveste cu orez fiert.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Ardei gustosi, umpluti cu orez si carne de curcan
Pentru zilele speciale in care avem musafiri si nu numai, puteti pregati ceva pe masura: ardei gustosi, umpluti cu orez si carne de curcan.
-
Mancare de peste cu cartofi si ceapa
O mancare apetisanta poate fi aceea in care legumele sunt combinate cu carnea de peste. Asadar va invitam sa degustati mancarea de peste cu cartofi si ceapa.
-
Supa de rosii cu orez si telina
O supa calda si delicioasa pentru o vreme friguroasa este perfecta pentru meniul de seara. Va sugeram sa pregatiti supa de rosii cu orez si telina.
-
Peste cu rosii la cuptor
Recunoscut drept un fel delicios de mancare, pestele este totodata bogat in gust si hranitor. De aceea, va propunem sa beneficiati din plin de proprietatile sale, preparand reteta de peste cu rosii la cuptor.
-
Aperitive rapide. Oua umplute cu orez si boabe de porumb dulce
Un preparat rapid pe care sa il degustati dimineata este cel de oua umplute cu orez si boabe de porumb dulce. Ingredientele necesare sunt: