Linum
Linum
Familia: Linaceae
Aspect: Ierbos, tufa
Perioda de inflorire: Vara
Expunere: Plin soare
Udare: Medie
Din acest gen fac parte peste 200 de specii anuale si perene, ierboase, cu aspect de tufa. Prefera caldura si soarele. Se pot cultiva in gradina, in ghivece sau in jardiniere.
Cultivare: dificultate medie. Se planteaza in martie sau aprilie, intr-un compost usor fertilzat. Odata cu cresterea, acesta se muta in vase din ce in ce mai mari, ajungandu-se la mutarea acestuia in camp. Terenul trebuie sa fie umed in permanenta si ferit de vanturi.
Reproducere: La speciile perene se relizeaza prin butasi sau divizarea tufelor. Butasii se planteaza la o adancime de 4 -5 cm intr-un compost alcatuit din turba si nisip, mentinandu-se o temperatura de 10 °C. Daca se respecta conditiile, acestia vor face radacini in 4 saptamani. Tufele se planteaza in martie aprilie. Speciile anuale se planteza primavara direct in pamantul din gradina.
Pericole: Compostul trebuie mentinut la o umiditate potrivita. Inul poate fi atacat de paduchele verde si paianjenul rosu. Impotriva acestora se foloseste un spray pe baza de piretru si respectiv un acaricid special.
Specii si soiuri: Linum arboretum, Linum narbonense, Linum perenne, Linum suffruticosum.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Parcul National Cheile Nerei
Parcul National Cheile Nerei-Beusnita este o arie protejata delimitata in anul 2003 la limita sud-vestica a tarii. Scopul principal pentru care a fost constituit Parcul este conservarea biodiversitatii, a florei si faunei, a peisajului, a traditiilor locale, incurajarea turismului, educatie ecologica si constientizare publica.
-
Inul
Linum usitatissimum