Licor Valvanera - un deliciu benedictin
Un lichior pe baza de plante, puternic si plin de personalitate, cu un gust in care se amesteca ierburile mai mult sau mai putin cunoscute (reteta integrala ramane un secret) si taria alcoolului, Licor Valvanera este o specialitate de care va puteti bucura daca ajungeti vreodata in Spania, in regiunea la Rioja, unde manastirea benedictina Valvanera este singurul producator. Interesant este ca intr-o regiune viticola, celebra pentru licorile sale si atentia acordata de secole vitei de vie se pastreaza traditia unei asemenea bauturi pe care doar calugarii de aici stiu sa o faca. Cantitatea pe care o pun in vanzare in fiecare an este fireste destul de mica, pentru ca intregul proces de productie respecta procedurile si secretele transmise de la o generatie la alta, insa daca vreti sa incercati altceva decat vinuri cand ajungeti aici este singura optiune.
Licor Valvanera este la baza un amestec de ierburi (inclusiv ienupar si musetel, majoritatea ingredientelor ramanand un bine pastrat secret) care sunt culese chiar din regiune de calugarii benedictini, uscate cu grija si amestecate cu mirodenii - este asadar o bautura naturala, bio - rezultatul final fiind un lichior tare, de 36 de grade, al carui gust este marcat de aroma de menta si stranii note aproape medicinale, sau mai curand de leacuri vechi, secrete. Mai mult decat atat, lichiorul nu este doar un digestiv ci este cumparat de unii dintre patiserii din zona pentru a adauga un plus de mireasma si gust delicatelor deserturi. Cei care au gustat Licor Valvanera spun ca poate fi comparat cu alte lichioruri pe baza de plante precum celebrul Jagermeister dar aroma este mai fina si neobisnuita, simtindu-se bine amestecul misterios de ierburi si plante.
Foto: monasteriodevalvanera.es
Articole asemănătoare
-
Punci fara alcool pentru zilele de toamna
O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.
-
Leacuri naturiste cu busuioc
Planta aromatica des folosita in bucatarie pentru notele parfumate pe care le confera preparatelor, transformand o reteta ce altfel ar fi fost banala intr-un deliciu, busuiocul este utilizat si in medicina traditionala pentru a trata si preveni mai multe afectiuni.
-
Cei mai intalniti daunatori la cires
Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.
-
Cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde
Un deliciu simplu si sanatos puteti pregati incercand reteta de cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde.
-
Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar
Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.