Lichior de oua, pas cu pas
Se scobeste miezul unui baton de vanilie si se dizolva, impreuna cu 300 g zahar, in 220 ml apa calda, apoi se lasa sa se raceasca.
Se freaca 15 galbenusuri intr-un castron, apoi se trec printr-o strecuratoare fina. Se adauga apa cu zahar la galbenusuri, treptat si mestecand continuu. Apoi se incorporeaza si un albus.
Se amesteca 230 ml alcool etilic de 90% cu 110 ml apa si se adauga la lichior, amestecand continuu. Se toarna intr-o sticla, se inchide bine si se pastreaza la rece.
Cine prepara lichior de oua trebuie sa tina cont de cateva detalii importante. Ouale folosite trebuie sa fie foarte proaspete iar toate ingredinetele trebuie sa aiba temperatura camerei. Dupa ce sticla a fost desfacuta, lichiorul trebuie consumat in maxim 3 luni. Ca alcool se poate folosi vodca : un strop de rachiu de cirese si un pic de frisca ii confera o aroma mai fina.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Sangria cu vin spumant, lichior de portocale si fructe
O reteta pentru o bautura pregatita acasa, cu multe fructe, un vin spumant bun si lichior de portocale, aromata si proaspata, servita intr-o carafa eleganta cu gheata si mirodenii. Alegeti fructe bine coapte, sanatoase si dulci.
-
Cocktail cu inghetata, bere si lichior de ciocolata
Un amestec de bere neagra, lichior de ciocolata, cafea si inghetata pentru un gust dominat de notele dulci.
-
Oua gratinate cu verdeata si cascaval ras
O reteta delicioasa preparata cu oua poate fi si cea de oua gratinate cu verdeata si cascaval ras. Ingredientele de care aveti nevoie le gasiti in cele ce urmeaza:
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid
-
Aperitive rapide. Oua umplute cu orez si boabe de porumb dulce
Un preparat rapid pe care sa il degustati dimineata este cel de oua umplute cu orez si boabe de porumb dulce. Ingredientele necesare sunt: