Incercati sa va mentineti greutatea intr-un mod sanatos
O alimentatie corespunzatoare contribuie intotdeauna la mentinerea sanatatii si totodata la controlul greutatii. Astfel, pe langa fructele delicioase, extrem de utile intr-o dieta sunt si legumele.
Consumate proaspete sau adaugate in compozitia salatelor si sucurilor, legumele au un puternic efect antioxidant si sunt, probabil, cel mai important aliment dintr-o dieta.
Ele sunt bogate in fibre si au un rol insemnat in eliminarea bacteriilor nocive din intestine si tesuturi, dupa digestie.
Totodata, clorofila din compozitia legumelor ofera organismului protectie impotriva cancerului, neutralizeaza toxinele si pastreaza fluidele la un nivel optim, necesar unui organism sanatos. Usor si complet digerabile, legumele proaspete pot fi consumate cu carne si paste fainoase deoarece grasimile din acestea vor fi asimilate intr-un mod sanatos de organism.
Varza, conopida, broccoli si varza de Bruxelles sunt cunoscute pentru efectele benefice asupra membranelor mucoaselor, sistemelor digestive si respiratorii.
Aceste legume, inzestrate din belsug cu substante nutritive antioxidante precum beta-carotenul, vitamina C sau seleniul, protejeaza organismul impotriva toxinelor asimilate din mediul ce ne inconjoara. Ele au fost intotdeauna in alimentatia traditionala din Orientul Indepartat, in special in medicina traditionala chineza, elemente de baza in cladirea unui organism sanatos.
Legumele radacinoase sunt foarte bogate in minerale. Unele dintre acestea, cum ar fi morcovii si ridichile, pot fi gasite in stare naturala, insa o mare parte a acestora sunt folosite la fabricarea condimentelor.
Si usturoiul are proprietati curative importante. Este utilizat de mii de ani in intreaga lume. El are proprietatea de a inhiba tumorile, forteaza organismul sa produca anticorpi, distruge ciuperci precum Candida si este cel mai puternic tonifiant natural al sistemului imunitar.
Hreanul, un condiment traditional utilizat deseori in Europa si Asia, stimuleaza ficatul si vezica biliara si contine multe proteine. in special in bucataria din Balcani el este recunoscut pentru proprietatile digestive.
Ceapa ajuta la eliminarea excesului de mucus din tractul digestiv, iar frunzele sale verzi contin o concentratie mare de clorofila, un bun purificator si detoxifiant. Consumul legumelor care au o culoare verde ajuta la neutralizarea aciditatii si putrefactiei proteice. Acestea au proprietatea de a revitaliza organismul pastrandu-l intr-o forma optima.
Impreuna cu fructele proaspete, legumele proaspete consumate frecvent sunt o sursa vie de sanatate.
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu lapte de cocos si portocala
Una dintre cele mai simple retete pentru o bautura cu multa vitamina C, antioxidanti, grasimi sanatoase, pe scurt o solutie ideala atunci cand vrem sa ne potolim setea intr-un mod sanatos, placut. Alegeti portocale mari, bine coapte, zemoase si parfumate, si adaugati putina vanilie pentru acele note racoritoare si aromate.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu cartofi si ton
Multe salate usoare si gustoase puteti prepara intr-un mod rapid pentru o masa delicioasa. Va invitam sa pregatiti salata de sfecla rosie cu cartofi si ton.
-
Mancare de orez cu dovleac
O mancare simpla, dar consistenta si care va va ajuta sa va mentineti silueta intr-o forma buna este mancarea de orez cu dovleac. Dovleacul este dietetic si sarac in grasimi, contribuind la scaderea colesterolului.
-
Crema spumoasa la pahar
O crema spumoasa la pahar o puteti incerca seara, pentru a va surprinde familia intr-un mod placut cu un desert delicios.
-
Cateva idei pentru un mic dejun sanatos
Pentru o viata traita intr-un mod sanatos, mancarea principala a zilei, micul dejun, trebuie sa contina multe fibre si carbohidrati complecsi