Iepure cu sos ragu
Ingrediente: Cca 1 kg carne, 100 mg untdelemn, morcov, patrunjel, telina si ceapa, o foaie de dafin, cite un virf de cutit piper si ienibahar, 100 ml suc de rosii, 100 ml vin alb sec, 3-4 felii de lamiie, 30 g faina, 20 g zahar, o ramura de cimbru, sare. Preparare: Zarzavatul si ceapa , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul; se sting, apoi, cu 200 ml apa fierbinte, numai cit sa cuprinda zarzavatul.Carnea, taiata in bucati, se asaza peste zarzavat si se lasa sa fiarba acoperita, la foc mic , intorcind-o din cind in cind in sos.Cind scade sosul, se mai completeaza cu apa, nu cu zeama de marinare, deoarece, fiind acra, intareste zarzavatul.Cind carnea este suficient de moale, se scoate din sos, iar acesta se trece prin sita de sirma inoxidabila sau prin alt aparat de presat.Se pun din nou in cratita, atit sosiul cit si carnea, se adauga faina frecata cu sucul de rosii rece, vinul, piperul, ienibaharul, cimbrul,feliile de lamiie fara coaja alba si apa sau zeama de la marinare, daca este nevoie, ca sa rezulte cca 7-800 ml sos.Intr-o tigaita, se caramelizeaza zaharul, (maro-deschis) si se stinge cu 2-3 linguri de apa fierbinte, se lasa pina cind se topeste, apoi se amesteca cu sosul si se sareaza dupa gust.Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 10 minute, ca sa se ridice untdelemnul.Se serveste rece ca fel intii.In acest sos, cind este strecurat, se pot pune 30-40 masline, impreuna cu toate celelalte ingrediente mentionate mai sus, se lasa in cuptor 20 minute, ca sa fiarba si maslinele si sa se ridice untdelemnul; mincarea se serveste rece.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.
-
Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar
Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.
-
Retete de paste delicioase. Tortellini cu sos de ardei capia
Un preparat gustos si cald pe care il puteti pregati pentru o zi friguroasa este reteta de tortellini cu sos de ardei capia.
-
Peste alb cu sos de patrunjel
Pestele alb are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv. Profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.
-
Retete gustoase pentru zile speciale. Porc cu sos de mere si smantana
Pentru zilele speciale, retetele gustoase sunt potrivite. Va propunem sa incercati o astfel de reteta preparand-o pe cea de porc cu sos de mere si smantana.