Hiperhidroza

 Sinonima cu transpiratia excesiva, hiperhidroza este definita ca fiind un exces de sudoare de natura non-fiziologica, produsa de organismul nostru.

Afectiunea numita hiperhidroza este transmisa genetic, daca intr-o familie au mai existat cazuri de acest fel.

Zonele cele mai comune in care poate aparea hiperhidroza focala sunt mainile si picioarele.

Din punct de vedere social si functional, aceasta poate afecta viata de zi cu zi a oamenilor intr-o maniera negativa.

Ca metode de tratare a hiperhidrozei, s-au folosit din vechi timpuri mijloacele simple: pastile, lotiuni, deodorante, aparate electrice, acupunctura, bio-feedback, insa pentru cazurile severe, rezultatele au fost limitate. S-au folosit in unele cazuri si interventiile chirurgicale endoscopice.

Doctorul Rafael Reisfeld - cel mai experimentat chirurg din SUA in hiperhidroza - a fost cel care a dezvoltat simpatectomia endoscopica toracica si lombara.

Simpatectomia este o ablutiune (spalare rituala pentru purificare) a ganglionilor sau a fibrelor nervoase ale sistemului simpatic.

In ultimii 15 - 20 de ani s-a constatat, in urma cazurilor examinate, ca numitorul comun in ceea ce priveste cauzele aparitiei hiperhidrozei il constituie predispozitia genetica.

Pentru cei care sufera de hiperhidroza palmara sau axilara se recomanda simpatectomia endoscopica toracica, iar pentru cea a picioarelor - simpatectomia endoscopica lombara.

Este indicat ca pacientii sa incerce mai intai metodele conservatoare si daca acestea nu dau rezultate, sa opteze pentru abordarea chirurgicala, daca medicul specialist recomanda aceasta solutie.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/a906e64e44d79adbcdefa1513ae65f71) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139