Hering cu cartofi
Ingrediente (pentru 4 persoane):
250 g hering (file, nesarati),
800 g cartofi rosii mici,
2 legaturi ridichi,
4 cepe verzi,
1 mar mare acru,
1 legatura marar,
200 g smantana dulce (sau frisca nebatuta),
1/2 l lapte,
50 g maioneza,
1 lingurita zeama de lamaie,
1/2 lingurita chimen,
1 varf de cutit zahar,
sare, piper alb macinat.
Mod de preparare: Se zvanta fil?-urile de peste intr-un servet si se tin in lapte circa doua ore. Se spala cartofii si se fierb 20 de minute - cu capac - in apa cu sare si chimen. Cepele curatate se taie rondele, la fel si ridichile, iar mararul se toaca marunt. Se curata cartofii de coaja si se taie rondele; heringii se sterg cu hartie absorbanta si se taie fasii late de 2 cm. Se prepara sosul, amestecand maioneza cu smantana si cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza bine. Se curata si marul, se taie cubulete si se amesteca cu toate celelalte ingrediente si cu sosul de maioneza si smantana.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Omleta cu cartofi si ceapa
O omleta gustoasa pentru micul dejun pe care o puteti prepara celor dragi este omleta cu cartofi si ceapa.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu cartofi si ton
Multe salate usoare si gustoase puteti prepara intr-un mod rapid pentru o masa delicioasa. Va invitam sa pregatiti salata de sfecla rosie cu cartofi si ton.
-
Pastarnac cu cartofi la cuptor
Chiar daca timpul nu ne permite mereu sa pregatim acasa mancarurile noastre gustoase si preferate, din cand in cand mai putem realiza ceva bun si cald. Asadar va invitam sa pregatiti reteta de pastarnac cu cartofi la cuptor.
-
Gustari aromate. Foietaj umplut cu cartofi si branza
Un preparat simplu din foietaj, cu o umplutura gustoasa pe care il puteti pregati pentru o gustare este foietajul umplut cu cartofi si branza.
-
Mancare de peste cu cartofi si ceapa
O mancare apetisanta poate fi aceea in care legumele sunt combinate cu carnea de peste. Asadar va invitam sa degustati mancarea de peste cu cartofi si ceapa.