Gogosari in otet

Ingrediente: 1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean, 20 boabe de piper, 7-8 kg gogosari. Preparare: Gogosarii se pun in otet, (se adauga la 1 l de otet 2 l de apa) si ca sa se reduca din taria otetului se adauga la cei 3 l de lichid 1/2 kg zahar. Se mai adauga 10 g sare pentru fiecare l de lichid, iar pentru tot lichidul, 1-2 foi de dafin si o frunza de telina si circa 300-400 g hrean si 20 boabe de piper sau 1/2 lingurita cu piper macinat, la 7-8 kg gogosari. Se spala gogosarii si se scurg. Cind se conserva intregi, i se face fiecarui gogosar cite o taietura de 3-4 cm chiar la mijloc, pe partea opusa cozii. Este mai practic sa se puna toti gogosarii taiati in felii, economisind astfel borcane si spatiu de depozitare. Intr-o cratita de 6-7 l se pun 1 l de otet si 2 l de apa, plus zaharul, sarea si condimentele mentionate mai sus , si se lasa sa fiarba acoperite. Cind lichidul clocoteste, se pune un rind de gogosari intregi sau, daca sint taiati in felii, se pun citi cuprinde lichidul; se acopera si se lasa sa se infierbinte, pina cind fierb in clocote 1- 2 minute. Daca gogosarii sint intregi, se intorc un minut si pe partea cealalta. Daca sint taiati felii, se scot imediat si se impart in borcanele caldute, asezate pe o tava din tabla smaltuita, pe marginea sobei la foc mic. Borcanele se umplu fara a-i presa, lasindu-i asa cum se aseaza ei. Gogosarii se pot pune toti intr-o cratita acoperita. Oparirea are scopul de a le reduce din rigiditate, astfel intrind in numar mai mare din borcane. Dupa ce se mai racesc, se completeaza continutul borcanelor cu continutul unuia din ele. Dupa ce toti au fost asezati in borcane, deasupra lor se pun in cruce, cite 2-3 felii de hrean la fiecare borcan sau cite o lingurita cu virf de saminta de mustar pentru fiecare litru calculat dupa volumul borcanului. Otetul in care au fost opariti se imparte imediat in toate borcanele. Borcanele se leaga cu celofan dublu si se pastreaza in camara.

Articole asemănătoare

  • Sfecla rosie si beneficiile pentru sanatate

    Conservata in otet, fiarta, coapta singura sau alaturi de alte legume in cuptor, rasa cruda intr-o salata plina de gust si prospetime sau folosita pentru un pahar de suc, sfecla rosie este o buna sursa de fibre, vitamina C, acid folic, magneziu, potasiu si fosfor, are putine calorii si un gust ce este pe placul multora

  • Ardeiul iute Peppino

    Soi de ardei iute picant, aromat, bun pentru un sos cu gust intens sau pentru a fi conservat in otet, Peppino atrage si prin culoare (un rosu intens, aprins, atunci cand este bine copt) si forma, fiind ardei rotunzi, asemanatori unor cirese mari.

  • Sfecla rosie din soiul Egipski

    Egipski este o varietate timpurie de sfecla rosie, foarte gustoasa si usor de conservat, de forma rotund turtita si un colorit visiniu inchis, in interior pulpa fiind suculenta si de nuanta roz spre visiniu. Este un soi pe care il putem adapta mai multor retete sau il putem conserva in otet, si la fel de bine poate fi folosit pentru sucuri si smoothie-uri.

  • Salata de iarna cu gogonele, gogosari si mustar

    O salata speciala pentru perioada de iarna este salata cu gogonele, gogosari si mustar.

  • Muraturi. Sfecla rosie in otet

    Daca nu ati incercat pana acum sfecla rosie in otet, va propunem sa o pregatiti de data aceasta ca muraturi pentru mancarurile dumneavoastra preferate.


Warning: fopen(cache/a5ca576dd77bedb7e76deadd261f7797) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139