Feng Shui si plantele de interior
In Feng Shui, plantele genereaza propriul lor camp de energie ch'i, creaza o atmosfera mai proaspata si ajuta la compensarea elementelor moarte din casa, cum ar fi plasticul si alte substante sintetice. Asezati plantele langa instalatii electice pentru a contracara energia chi negativa pe care acestea o degaja.
Ch'i este unul din factorii determinanti ai feng shui, reprezentand forta universala care se afla in si se degaja din tot ceea ce este viu. Cat priveste Yin si Yang, simbolul taoist al universului redat prin doua lacrimi asemanatoare prinse intr-un cerc, acesta reprezinta doua contraste care nu ar putea exista niciodata unul fara celalalt.
Diferitele plante vor avea efecte variate, in functie de forma lor generala, de forma frunzelor si florilor si de culoarea lor. Plantele cu frunze ascutite, de exemplu, cum este crinul pacii - Spathiphyllum este mai degraba yang si ajuta la miscarea mai rapida a energiei ch'i. Plantele cu tepi, cum sunt cactusii, atrag energia focului, pe cand cele taratoare, ca Selaginella, produc energia pamantului; plantele cu frunze mici, rotunde, atrag energia metalului, iar plantele atarnatoare, cum este iedera, atrag energia apei.
Cu frunzele ei mari, atarnatoare ale plantei Monstera deliciosa este considerata a fi yin si este deci o specie perfecta pentru zonele carora trebuie sa li se restaureze calmul si pacea, mai ales cele din sud, sud-est si nord-est.
O alta planta yin este bine-cunoscuta planta paianjen, Chlorophytum comosum, ideala pentru zonele din nord.
O planta tipica yang este Dracaena marginata, care poate fi plasata in coltul camerei pentru a stimuta energia ch'i; ea combina doua elemente, lemnul si focul, prin forma sa dreapta si frunzele lungi, cu varfuri ascutite.
Florile proaspete, taiate, aduc si ele energia ch'i in casa, mai ales daca sunt sanatoase si sunt bine ingrijite. Florile uscate simbolizeaza moartea si descompunerea, asa ca este mai bine sa le evitati.
In functie de culoarea si forma lor, florile vor mari cantitatea de energie ch'i in anumite zone particulare. Iata proprietatile catorva flori care se folosesc de obicei in glastre:
Laleaua - poarta energia metalului; lalelele rosii creaza o atmosfera romantica, iar cele roz aduc placere.
Iris - este asociat cu vitalitatea, pasiunea si energia libera.
Floarea soarelui - are energia focului si o deosebit de mare putere de a stabiliza energiile.
Garoafa - cele roz si rosii maresc gradul de romantism si placere, pe cand cele albe dau demnitate si serenitate.
Anemona - este asociata cu energia metalului; cele rosii, asezate intr-o baie
orientata spre sud ajuta la mentinerea energiei ch'i.
Narcisa - cele albe aduc liniste daca sunt plasate inspre nord, demnitate inspre nord-vest si motivatie si vointa inspre nord-est.
Mimosa - cu abundenta de flori mici, asemanatoare mingiilor, mimosa creste energia ch'i, daca planta este plasata in centrul casei.
Crinul - florile, care au varfurile orientate in jos, dau un sentiment de stabilitate si pot fi folosite pentru a aduce liniste intr-o zona mult prea agitata a casei.
Trandafirii - cei rosii cresc energia ch'i in ceea ce priveste romantismul si personalitatea, mai ales daca sunt plasati in partea de vest a casei.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Florile in Feng Shui
Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.
-
Apa de la robinet si plantele de interior
Plantele de interior au nevoie pentru a se dezvolta armonios de patru lucruri de baza: apa, lumina, temperatura optima si pamant fertil.
-
Planificarea unei gradini in stil Feng Shui
Feng Shui, vechea arta chineza, ne invata cum sa plasam anumite elemente intr-un spatiu. Chinezii sunt de parere ca prin amenajarea unor locuri precum gradina, respectand principiile Feng Shui se poate ajunge la un flux benefic al Chi-ului (forta de energie), ce are capacitatea de a influenta starile sufletesti si chiar starea materiala.
-
Amplasati cu atentie plantele de interior
Indragim mult plantele de interior, dar stim cum sa le pozitionam si sa le ingrijim pentru a ne bucura de ele cat mai mult timp? Sunt plante care iubesc umbra, altele vor sa profite de umbra si lumina in aceeasi masura, iar altele nu pot trai fara lumina constanta.
-
Plante de interior... in gradina
Multe din plantele de interior pot fi plantate afara, direct in gradina, imediat ce a venit primavara si temperaturile de peste noapte o permit.