Fasolea
Fasolea - Phaseolus vulgaris
Familia: Leguminosae
Efecte benefice: diuretic, scade zaharul din sange, puternic depurativ, antiseptic renal, adjuvant in tratamentul diabetului
Parti utilizate: tecile verzi, maruntite
Mod de preparare si administrare:
- decoct: 3 linguri de teci maruntite la 750 ml apa rece; se fierb 20 minute; se bea in 3 reprize in decursul unei zile. In diabet ceaiul se bea neindulcit.
- extern: in amestec cu alte plante este utilizat in bai, in tratamentul reumatismului
Articole asemănătoare
-
De ce este bine sa mancam fasole verde
O excelenta sursa de vitamine, fasolea verde este plina de proteine, carbohidrati si vitamine, fie ca este vorba de vitamina A (ce mentine tineretea pielii si previne anumite boli cronice), K (regenereaza celulele si mentine sanatatea sistemului osos) sau C, dar este si o buna sursa de fier sau fibre, esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv.
-
Salata de primavara cu branza de capra si fasole verde
O salata simpla, care va ajuta sa folositi fasolea verde si mazarea alaturi de salata verde, oferind astfel corpului un plus de vitamine si minerale dupa zilele reci ale iernii.
-
Fasolea galbena Berggold
Dintre toate soiurile de fasole galbena aceasta varietate de origine frantuzeasca, pe care o putem planta in gradina sau sera cu rezultate la fel de bune, este in egala masura una dintre cele mai bune si cu productivitate ridicata.
-
Fasolea alba, cateva virtuti pentru care isi merita locul in dieta
Fasolea alba este o hrana sanatoasa care n-are a face cu proasta reputatie pe care este obligata sa o indure.
-
Fasolea, de ce un super-aliment?
Fasolea a fost acceptata unanim ca cel mai important substituent pentru carne din intreaga lume vegetala. Insa rolul si valoarea sa nutritionala nu se rezuma doar la “ce, sau pe cine inlocuieste” ci are propriile merite.