Fals sau adevarat despre ardeiul iute
Puteti sa va testati cunostiintele in materie de dieta raspunzand la urmatoarele intrebari. Subiectul ales este ardeiul iute, fie ca este rosu, verde sau galben.
Consumul de ardei iute va poate afecta stomacul?
Fals. Ultimele studii realizate arata ca ardeiul iute nu erodeaza mucoasa stomacala si nu produce alte neplaceri decat poate papilelor gustative la persoanele sensibile sau care nu agreeaza ardeiul iute. Unii medici spun chiar ca ardeiul iute protejeaza stomacul.
Ardeiul iute ajuta la vindecarea ulcerului ?
Fals. Ardeiul iute prin substanta sa capsicina ar putea distruge si stopa dezvoltarea bacteriei Heliobacter pylori, responsabila pentru aparitia numeroaselor ulcere. Capsicina realizeaza acest lucru intr-un experiment de laborator, in stomacul uman nu are insa nici un efect asupra bacteriei . In concluzie se pare ca ardeiul iute nu cauzeaza, nu agraveaza ulcerul, dar nici nu il vindeca.
Ardeiul iute favorizeaza refluxul de acid gastric?
Adevarat. Problemele de reflux gastric, senzatiile de arsura pot fi accentuate de ardeiul iute.
Poate ardeiul iute sa scada colesterolul?
Fals. Nu exista studii care sa ateste acest lucru, dar cu siguranta ardeiul este foarte bun in prevenirea bolilor de inima, el actioneaza ca un anticoagulant bland.
Ardeiul iute provoaca cancerul?
Probabil fals. Studiile mexicane spun ca un consum prea mare de ardei iute poate duce la aparitia cancerului de stomac, dar studiile italiene arata contrariul. Cei care mananca foarte mult ardei iute nu fac mai des cancer decat cei care nu consuma, deci se poate considera ca nu exista un pericol evident.
Consumul de ardei ajuta la mentinerea greutatii?
Adevarat. In mod surprinzator acesta determina arderea rapida a grasimilor din corp. Mancarurile condimentate ajuta la accelerarea metabolismului, arzand caloriile in plus. Noile cercetari arata ca ardeiul iute suprima apetitul.
Ardeiul iute va imbunatateste respiratia?
Adevarat. Daca suferiti de astm, bronsite cronice, sinuzite sau congestii provocate de raceala sau gripa este bine sa mancati ardei iute pentru ca acesta actioneaza ca un expectorant.
gradinamea.ro
Septembrie 2007
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Suc de rosii cu pepene, piper negru si ardei iute
O reteta pentru o bautura de vara, cu multe vitamine si cu note picante de piper si ardei iute, foarte buna cand este tinuta la frigider pentru cateva ore. Pentru un cocktail inedit i se poate adauga gin sau vodca, dupa gust.
-
Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute
Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.
-
Sos picant cu ardei iute si rosii
O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.
-
Tratamente si solutii naturiste cu ardei iute
Poate fi folosit in regimul de slabire daca va plac preparatele iuti, pentru ca ardeiul iute mancat des ajuta organismul sa arda mai usor grasimile, un ajutor esential atunci cand vreti sa scapati de kilogramele in plus.
-
Suc de legume picant
Un suc foarte sanatos, putin iute si plin de vitamine, perfect toamna sau iarna. O reteta unde puteti schimba ingredientele dupa gust sau dupa ce aveti prin bucatarie, si de fiecare data rezultatul va fi excelent. Esential este sa nu lipseasca ardeiul iute rosu, radacinoasele si telina sau castravetele.