Pepenele rosu, rece, dulce si plin de savoare este unul dintre deserturile perfecte in zilele calde ale verii, iar miezul poate fi folosit si pentru un smoothie plin de vitamine sau poate fi transformat in suc aromat, baut cu gheata, simplu sau cu menta, lamaie, eventual putin ghimbir. Insa partea alba a cojilor pe care le aruncam poate fi folosita pentru un desert inedit, pentru care aveti nevoie doar de apa, zahar, lamaie, sare. Cu siguranta ca musafirii isi vor da greu seama care a fost ingredientul principal pentru aceasta surpriza dulce.
O gustare proaspata sau un desert pline de arome, gusturi si culori, pentru care veti avea nevoie de fructe proaspete, bine coapte, parfumate, si un iaurt grecesc de calitate. O reteta in care puteti schimba dupa gust fructele, pastrand pe cat posibil proportiile.
Un excelent desert vara si toamna, cand ne putem bucura de fructe bine coapte, parfumate si aromate, in combinatii devenite clasice sau dimpotriva indraznete.
Un desert usor sau o gustare care ne va umple de energie, cu gust intens de ghimbir si note dulci de scortisoara, reteta pentru iarna sau pentru o dupa-amiaza rece de toamna.
Relativ usor de pregatit cu un blender bun, folosind fructe proaspete sau congelate, dupa gust, este un desert sanatos, dar cu multe calorii (asa ca nu este recomandat celor care vor sa slabeasca).
Pepenele este unul dintre deserturile preferate in lunile de vara, dar in aceasta reteta usor de pregatit in casa devine si mai racoritor, un veritabil deliciu pentru serile fierbinti.
Salata de fructe este un desert bun pentru vara, cu gustul proaspat, dulce-acrisor, iar cu putin ceai verde rece rezultatul va fi un plus de aroma si energie.