Dulceata de visine
Ingrediente: 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamiie (50 ml) sau 100 g glucoza, vanilie. Preparare: Dupa ce au fost spalate, fructele mari se curata de codite si de simburi cu un cleste special sau cu o sirma inoxidabila, indoita ca un ac de par, iar cele mici (cirese amare) cu o scobitoare. Pe masura ce se curata, se pun intr-o cratita smaltuita de 3-4 l, ca sa nu se piarda sucul din ele. Dupa eliminarea simburilor va ramine cca 1 kg. Peste ele se presara zaharul tos, se adauga zeama de lamiie sau glucoza, 2-3 cm dintr-un baton de vanilie si se amesteca usor, prin rasturnare , cu lingura. Se lasa sa stea 2-3 ore, ca sa-si lase zeama apoi zeama, apoi cratita se pune pe foc tare (nu direct pe flacara). Fructele se fierb ca pentru orice dulceata; nu se mai adauga apa (vor lasa destul suc). Cind fructele plutesc in tot siropul, pina in fundul cratitei, se ia dulceata de pe foc, se aduna spuma, se acopera, si dupa ce s-a racit, se pune in borcane.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine
Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
-
Delicii de toamna. Dulceata de struguri
Printre deliciile toamnei se numara si dulceata de struguri. Daca nu ati gustat-o inca, va invitam sa o preparati si sa o aveti pregatita pentru cei dragi.
-
Serbet delicios de visine
Un desert placut pentru o zi insorita este serbetul de visine. Ingredientele necesare sunt cele de mai jos:
-
Gofre preparate din cereale integrale
Daca doriti sa va bucurati de gustari delicioase si hranitoare in acelasi timp, puteti incerca sa preparati acasa gofre din cereale integrale. Le puteti combina numai bine cu o dulceata de cirese sau visine.