Dulceata de piersici
Ingrediente: 1 kg piersici, cintarite dupa ce au fost curatate de coaja si simburi, 1 kgzahar, 1/2 l apa, 30 ml zeama de lamiie sau 100 g glucoza, vanilie. Preparare: Se aleg piersici coapte, dar tari,care se desprind usor de pe simbure. Se curata de coaja cit mai subtire, cu cutitul inoxidabil (fara sa se opareasca in apa fierbinte ), se tin ia apa de var ca si caisele, 30 minute, apoi se limpezesc bine si se taie in jumatati sau in sferturi (daca sint mari). Se adauga zeama de lamiie sau glucoza, o cuisoara, 2-3 bucatele de scortisoara sau 2-3 cm dintr-un baton de vanilie si se trec la foc mijlociu. Se fierb pina cind se leaga din nou siropul si piersicile plutesc in el pina la fundul cratitei (cind se ia de pe foc). Se face proba, daca siropul este legat si, daca este gata, cratita se ia de pe foc si se aduna spuma. Dulceata se lasa sa se raceasca acoperita si apoi se pune in borcane.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Bautura de vara cu piersici si bere de ghimbir
Cu gust dulce si parfumat, aceasta bautura racoritoare foloseste mult nectar de piersici alaturi de berea de ghimbir pentru o combinatie plina de energie si arome.
-
Ceai racoritor cu nectar de fructe si mirodenii
Nectarul de piersici ramane pentru multi bautura preferata a copilariei, iar in aceasta reteta il regasim alaturi de notele de tanin ale ceaiului negru si aromele de mirodenii.
-
Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine
Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
-
Delicii de toamna. Dulceata de struguri
Printre deliciile toamnei se numara si dulceata de struguri. Daca nu ati gustat-o inca, va invitam sa o preparati si sa o aveti pregatita pentru cei dragi.