Dulceata de fragi
Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie sau 100 g glucoza, o lingura de rom. Preparare: Fructele coapte, proaspete (neterciuite), se curata de frunze, se pun in strecuratoare si se spala la un jet de apa, de praf si nisip. Zmeura trebuie sa fie proaspata, altfel se va terciui repede si-si va pierde sucul. Fructele spalate se pun, intr-o cratita de 3-4 l, alternativ cu zaharul si zeama de lamiie sau glucoza, lasindu-le sa stea 2-3 ore, ca sa-si lase zeama. Se fierb la foc tare, ca sa se lege siropul repede (sa nu se terciuiasca). Cind fructele plutesc in tot siropul, pina in fundul cratitei, se ia dulceata de pe foc, se aduna spuma, se acopera, si dupa ce s-a racit, se pune in borcane.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Despre fragi – gustosi si sanatosi
Fragul, cu un gust mai bun parca decat oricare altul, este o comoara pentru sanatate. Tufele de fragi pot ajunge la maturitate la o inaltime de 20 de centimetri, incep sa infloreasca din luna aprilie, iar fructele se coc din luna mai pana spre sfarsitul lui iulie. Fragii sunt bogati in vitamine si minerale, contin vitaminele A, B1, E, C, B2, dar si potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier si fosfor
-
Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine
Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
-
Delicii de toamna. Dulceata de struguri
Printre deliciile toamnei se numara si dulceata de struguri. Daca nu ati gustat-o inca, va invitam sa o preparati si sa o aveti pregatita pentru cei dragi.
-
Deserturi delicioase. Crema de fragi cu frisca
Pentru zilele prea calduroase ale verii, va propunem un desert delicios: crema de fragi cu frisca. Ingredientele necesare sunt urmatoarele: