Dulceata de coacaze
Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg coacaze rosii sau albe, 30-50 ml zeama de lamiie, 1/2 l apa. Preparare: Dulceata se face din coacaze rosii, sau albe cu boabele mai mari, care au numai 1-2 seminte. Coacazele contin o mare cantitate de pectina (care incheaga siropul), de aceea la 1 kg zahar se pun numai coacazele care rezulta dintr-un kg cintarit, dupa ceboabele s-au desprins de pe ciorchini, fara sa se scoata simburii. Simburii se scot cu o scobitoare sau cu o sirma subtire inoxidabila, indoita ca un ac de par. Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel,fara sa se lege prea mult. Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel, fara sa se lege prea mult. Siropul va fi in cantitate mare, dar cind se va raci, se va gelifica, formind o masa gelatinoasa impreuna cu fructele, cu gust acrisor.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine
Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
-
Delicii de toamna. Dulceata de struguri
Printre deliciile toamnei se numara si dulceata de struguri. Daca nu ati gustat-o inca, va invitam sa o preparati si sa o aveti pregatita pentru cei dragi.
-
Budinca rapida cu dulceata de visine
Atunci cand nu avem timp de preparate sofisticate pentru desert, putem incerca retetele unor preparate rapide de dulciuri. O astfel de reteta este budinca rapida cu dulceata de visine.
-
Fursecuri gustoase cu dulceata de zmeura
Pentru gustarile dintre mesele principale, puteti avea la indemana fursecurile gustoase cu dulceata de zmeura.