Dulceata de capsune
Ingrediente: 1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamiie sau 100 g glucoza, vanilie, rom. Preparare: Capsunele curatate de codite se tin in apa de var 30 minute, apoi se limpezesc in strecuratoare la un jet de apa. Se pun in siropul bine legat, ca pentru dulceata de struguri si se fierb, pina cind se leaga din nou siropul.Inainte de a se lua de pe foc, se pune zaharul vanilat si o lingura cu rom. Se fierb pina cind se leaga din nou siropul si capsunile plutesc in el pina la fundul cratitei (cind se ia de pe foc).Se face proba, daca siropul este legat si, daca este gata, cratita se ia de pe foc si se aduna spuma. Dulceata se lasa sa se raceasca acoperita si apoi se pune in borcane.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu lapte de migdale si capsune
Consistent si dulce, cu aroma de capsune si gust racoritor, este un smoothie foarte bun in orice anotimp, dar cu atat mai gustos in zilele calduroase.
-
Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine
Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
-
Delicii de toamna. Dulceata de struguri
Printre deliciile toamnei se numara si dulceata de struguri. Daca nu ati gustat-o inca, va invitam sa o preparati si sa o aveti pregatita pentru cei dragi.
-
Shake de capsune si banane
O bautura racoritoare si colorata pentru o zi de vara cu soare puternic este shake-ul de capsune si banane.