Dulceata de caise
Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie, vanilie. Preparare: Fructele se culeg tinere, cind simburele nu are coaja formata. Se inteapa cu un ac mai gros (2 mm ) in 7-8 locuri (se strapunge dintr-o parte pina in cealalta), tinindu-le in apa rece, pina cind se termina aceasta operatie, ca sa iasa amareala din ele. Dupa aceea, se pun intr-un saculet din tifon simplu, mai larg, (ca sa nu stea inghesuite) care se va introduce in apa clocotita. Se lasa pina cind incepe sa dea primul clocot, apoi se pune repede in apa rece si se lasa 15 minute. Apa rece se schimba de 4-5 ori pe zi, si, de fiecare data, prunele sau caisele se lasa sa stea cite 15 minute. Se pun apoi, in strecuratoare fara saculet, se lasa sa se scurga si se introduc in siropul bine legat, impreuna cu zeama de lamiie (care impiedica zaharisirea) si cu vanilia. Se continua, cum s-a aratat la inceputul capitolului.
Articole asemănătoare
-
Cocktail Zombie (cu gust de caise)
O varianta a unei retete celebre, interesant prin nota fructata adusa de lichiorul de caise.
-
Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine
Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
-
Fursecuri cu gem de caise
Seara, in timp ce stati de vorba cu prietenii dumneavoastra ori vizionati o emisiune interesanta, va puteti delecta si cu cateva fursecuri cu gem de caise alaturi de un ceai.
-
Delicii de toamna. Dulceata de struguri
Printre deliciile toamnei se numara si dulceata de struguri. Daca nu ati gustat-o inca, va invitam sa o preparati si sa o aveti pregatita pentru cei dragi.