Detoxifierea ficatului cu ajutorul plantelor
In ziua de astazi, multi oameni cauta diete si modalitati de a-si pastra corpul sanatos intr-un mediu in care tot mai multe substante chimice din aerul pe care il respiram, din mancare sau bauturi, cauzeaza probleme de sanatate.
In cazul in care ficatul, cel mai solicitat organ, devine toxic, multe alte organe vor avea de suferit.
O modalitate de a contribui la mentinerea ficatului sanatos este detoxifierea sa cu ajutorul plantelor.
Scopul ficatului:
Ficatul este organul care proceseaza tot ceea ce ingeram. Alcoolul si medicamentele sunt cateva dintre substantele care trec prin ficat pentru a fi prelucrate.
Ficatul filtreaza aceste substante chimice pentru a preveni toxicitatea din organism. Cu toate acestea, scopul sau principal este de a secreta bila, un lichid galben-verzui, amar, care contribuie la digestia grasimilor.
Bila este stocata in vezica biliara si ajuta in procesul de descompunere a lipidelor, transformandu-le in produse usor de absorbit pentru intestinele mici.
Inafara de medicamentele din farmacii exista si un numar mare de plante si plante aromatice care ajuta la detoxifierea ficatului:
1. Organic, radacina de cicoare a fost mult timp recunoscuta ca un purificator si curatitor pentru detoxifierea ficatului.
Detoxifierea cu ajutorul radacinii de cicoare a fost o practica des intalnita in Egiptul Antic. Aceasta a fost recunoscuta pentru proprietatile sale naturale de a curata sangele, ficatul si rinichii.
De asemenea ajuta si la dizolvarea si eliminarea pietrelor biliare, la tratarea icterului (boala a ficatului si a vezicii biliare, caracterizata prin coloratia galbena a pielii si a mucoaselor bolnavului, provocata de impregnarea acestora cu pigmenti biliari) si ficatului marit.
2. Frunzele de papadie sunt cunoscute pentru sustinerea functiilor ficatului.
Excretia de bila ajuta organismul in procesarea alimentelor si metabolizeaza grasimile. Astfel organismul dumneavoastra poate sa obtina cele mai mari beneficii de pe urma alimentelor pe care le consumati.
Frunzele de papadie contribuie la eliminarea toxinelor si ajuta astfel la purificarea sangelui.
3. Laptele de ciulin a fost utilizat de mai bine de 2000 de ani de vanzatorii de plante medicinale pentru a proteja ficatul impotriva toxinelor si pentru a trata boala cronica de ficat.
Studiile au aratat ca laptele si semintele de ciulin pot ajuta la regenerarea tesuturilor noi ale ficatului in cazul in care acestea au fost deteriorate si pot aduce si un aport la cresterea productiei de bila, sprijinind procesul digestiv.
4. Organic, frunzele de menta contribuie la eficienta functiei hepatice.
5. Sofranul de India este o alta planta ce contribuie benefic la eliminarea toxinelor din sange, usurand astfel munca ficatului in filtrarea si eliminarea toxinelor.
Cu toate ca aceste produse sunt naturale si se pretinde ca nu produc efecte secundare, consultati-va medicul de familie pentru a evita efectele nedorite.
Articole asemănătoare
-
Armonie florala cu Feng Shui
Florile sunt surse de energie, vitalitate, echilibru si creativitate pentru orice locuinta. Potrivit principiilor Feng Shui energia chi este regenerata usor cu ajutorul florilor, expresia yang a plantelor, si nu trebuie sa le alegeti doar pentru frumusete si parfum. Culoarea este importanta, varsta florii, perioada in care o alegeti si locul in care o veti amplasa, chiar si materialul din care este facut ghiveciul sau jardiniera, toate pot schimba in bine sau in rau – daca sunteti pasionati de Feng Shui – atmosfera din casa.
-
Amenajarea gradinii cu ajutorul pietrisului
La sosirea primaverii este momentul sa ne gandim la aspectul gradinii noastre. In ceea ce priveste amenajarea, aceasta nu trebuie facuta doar cu ajutorul gazonului
-
Amenajarea gradinii cu ajutorul luminii
Gradina are o imagine foarte placuta atunci cand este luminata si pusa in valoare de razele soarelui. Cu toate acestea, cand se lasa intunericul gradina capata un nou farmec prin corpurile de iluminare speciale si potrivit amenajate.
-
Seminte recomandate pentru plantare primavara
Plantarea cu ajutorul semintelor este o maniera mult mai usoara in comparatie cu sadirea propriu-zisa a plantelor.
-
Ceaiurile ajuta la detoxifierea organismului
O data sau de doua ori pe an este indicat sa apelati la ajutorul plantelor pentru a elimina substantele nocive care pot aduce cateva kilograme in plus sau pot cauza afectiuni nedorite.