Cum ne influenteaza starea vremii sanatatea
Cu totii am observat cum intr-un moment sau altul, indeosebi atunci cand vremea de afara este instabila, starea noastra de sanatate nu este una intr-o forma de zile mari.
De aici am inceput sa ne intrebam pana in ce stadiu poate ajunge sa influenteze negativ vremea organismul si nivelului nostru mental?
Cercetarile au demonstrat cum fenomenele meteo afecteaza unele aspecte legate de comportamentul nostru.
Sistemul imunitar uman este afectat de temperaturile extreme notate cu plus sau minus pe termometre. Astfel starea de spirit pe care o avem ne face sa ne manifestam prin stari pe care le numim bune sau rele.
Oamenii de stiinta au descoperit si demonstrat stiintific ca vremea urata creeaza depresii, migrene si alte afectiuni, numarul celor sensibili la starea meteorologica fiind in crestere de la an la an.
Se stie ca razele soarelui sunt un real pericol, acestea putand sa provoace boli precum cancerul de piele. Umiditatea poate agrava artrita in timp ce si un vant cald poate provoca dureri de cap.
Temperatura rece poate provoca probleme de natura respiratorie, cum ar fi atacul de astm, iar o schimbare a presiunii atmosferice poate declansa dureri musculare.
Temperatura ridicata si umiditatea cresc stresul termic si problemele respiratorii. Cand vremea este calda, problemele respiratorii pot fi cauzate de aerul prea uscat.
Cercetatorii au mai descoperit si ca umiditatea impreuna cu presiunea atmosferica ridicata pot declansa dureri.
Un studiu al Academiei Americane de Neurologie releva faptul ca presiunea atmosferica situata la un nivel crescut contribuie la cresterea accidentelor vasculare cerebrale.
Letargia, oboseala, agitatia, somnul agitat, sunt doar cateva simptome pe care le poate avea oricine din cauza vremii.
Un impact puternic asupra sanatatii noastre are efectul sezonier climatic . Cercetatori din mai multe ramuri ale stiintei s-au reunit pentru a forma Societatea Internationala de Biometeorologie. Aceasta incearca sa afle care sunt relatiile dintre vreme si sanatate.
Biometeorologia este un studiu al influentei factorilor meteorologici asupra organismelor vii.
Si parintele medicinei, Hippocrates, acum aproximativ 400 ani i.Hr., a scris despre efectele meteo asupra oamenilor.
Articole asemănătoare
-
Fibrele din fructe si legume
De ce avem nevoie de fibre in alimentatia zilnica si cum ne poate afecta lipsa lor? Oare consumam prea multe sau prea putine fibre in fiecare zi? Si mai ales care sunt cele mai bune surse, care fructe si legume sunt cele recomandate, pentru a nu apela la solutii de la farmacii sau magazine naturiste.
-
Bauturi alcoolice neobisnuite
Bakon Vodka (SUA): producatorii o promoveaza ca pura si racoritoare, fara sa uite sa adauge ca gustul principal este cel de... bacon. Este facuta din cartofi (spre deosebire de alte retete care folosesc cereale), recomandata pentru orice cocktail daca doriti un gust cu adevarat special, fara chimicale sau alti aditivi de gust. In final, dupa cum ne garanteaza si site-ul oficial, rezultatul este vodca de calitate, cu un gust de bacon.
-
Alimentatia. Factor decisiv pentru sanatatea parului
Parul este una dintre podoabe cele mai de pret oferite omului de natura. Insa ca orice lucru supus schimbarii, sub incidenta timpului si a factorilor de mediu, el necesita permanent o atentie speciala. Nu ne referim doar la spalare sau la balsam, ci urmarim un aspect care influenteaza din umbra sanatatea parului.
-
Serotonina - ce alimente ne ofera substanta fericirii?
Nu mai este de mult un mister ca starea de spirit nu depinde doar de evenimentele din jurul nostru si ca o influenta majora asupra proceselor psihologice are si substratul biochimic.
-
Ingrijirea culturilor de legume. Prevenirea inghetului
Stiut fiind ca starea vremii se schimba in continuu, in functie de fenomenele atmosferice mereu in miscare, prognozele privind aparitia inghetului ar putea sa fie totdeauna suficiente pentru legumicultori.