Cotlete de porc cu orez

 Va propun o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa: cotlete de porc cu orez.

Orezul are un continut bogat de vitamine, care ne asigura necesarul zilnic de substante nutritive.

Ingrediente continute:

- 1 1/2 lingura de unt

- 1 1/2 lingura ulei de masline

- 1 ceasca de morcov, taiat subtire ca betele de chibrit

- 8 bucati de ciuperci, taiate felii

- 1/2 ceasca de ceapa, tocata

- 2 tije de telina, feliate

- 6-8 cotlete de porc, fara os

- 1/2 ceasca de vin alb

- 1 plic de sos de carne de porc

- 1 ceasca cu apa

- 2-3 cesti de orez fiert, incalzit

Mod de preparare:

La foc mediu, se topeste intr-o tigaie untul cu uleiul de masline. Apoi se adauga morcovul, ceapa, telina. Se lasa pe foc pana aceste ingrediente devin moi.

Se adauga ciupercile si se lasa pana s-au rumenit. Se adauga si vinul. Se lasa la fiert pana cand vinul este aproape gata.

Apoi se adauga sosul de carne de porc. Se pune si apa si se fierbe pana se ingroasa totul. Orezul fierbinte se pune in tava, peste care se adauga cotletele de porc si legumele cu sos.

Se lasa in cuptor pentru 20-25 de minute. Desi a fost considerat hrana populatiei sarace, orezul reprezinta pentru multe popoare un aliment de baza.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/016da194bc16777b2dae4f2ccdd51c1c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139