Contin conservele Vitamina C?
Cum procedam daca pauzele intre cursuri sunt prea scurte sau daca in concediu suntem undeva pe drum si dorim sa mancam ceva repede? Astazi acest lucru nu mai reprezinta o problema exista o varietate de conserve. Intrebarea este: ce continut de vitamine detin alimentele conservate?
Nu sunt demult apuse timpurile in care alimentele erau depozitate undeva la racoare si cu greu pastrate sa nu cumva sa se strice. Astazi, datorita tehnologiei evoluate ave posibilitatea de a conserva orice pe o perioada lunga de timp. Microorganismele nocive sunt total nimicite, astfel mancarea nu se poate strica. Din pacate toate etodele de conservare reduc cantitatea de vitamine.
Continutul de vitamine din alimentele poaspete
Legumele si fructele "proaspete" pe care le gasiti pe standurile din piata sau in supermarket au avut din pacate de-a face, pe tot parcursul drumului pana au ajuns in rafturi, cu "hotii de vitamine". Legumele proaspat culese si care sunt lasate o perioada de timp in soare isi pierd considerabil din cantitatea de vitamina C.
De exemplu salata care a fost culeasa in gradina, care a doua zi se regaseste pe rafturile magazinelor si care seara este cumparata si este preparata in casa contine extrem de putine vitamine si minerale.
Alimentele conservate
In functie de felul in care sunt conservate legumele si fructele pot rmane cu mai mult continut de vitamina C fata de cele proaspete. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca vitamina C apartine seriei de vitamine care se dizolva in apa si care reactioneaza intr-un mod foarte sensibil la influentele mediului inconjurator. Daca acestea se vor conserva imediat dupa ce au fost culese pierderile de vitamine sunt mai mici.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Fructe bogate in vitamina C
Merele sunt unele dintre fructele preferate de cei mici si cei mari deopotriva, gasiti numeroase soiuri in piete si magazine, fiecare cu gustul si aroma sa, si puteti pregati si suc proaspat, gem sau compot, sau le puteti folosi in diverse retete de desert. Savuroase, cu putine calorii, au multa vitamina C si o savoare aparte.
-
Smoothie cu antioxidanti si vitamina C
O bautura naturala, plina de antioxidanti, cu gust intens de fructe si multa vitamina C, recomandata pentru un sistem imunitar mai puternic, o piele mai sanatoasa si un plus de energie. Profitati din plin de beneficiile oferite de fructele de padure proaspete sau congelate, de un singur fel sau amestecate.
-
Smoothie cu multa vitamina C pentru un plus de energie
Simplu, aromat, plin de vitamina C (si nu numai) este reteta pentru un smoothie usor de pregatit, gata imediat si excelent cand este pregatit din fructe bine coapte.
-
Portocalele, mai antioxidante decat suplimentele de vitamina C
Intr-un studiu intocmit peste ocean, consumul de fructe si-a dovedit superioritatea fata de suplimentele de vitamina C in protectia organismului.
-
Vitamina C - cat ne trebuie si cum o procuram?
Vitamina C este cel mai cunoscut nutrient din lume, insa in ciuda acestui lucru vor ramane mereu lucruri interesante de aflat despre ea. Intalnita in literatura de specialitate sub denumirea formala de acid ascorbic, vitamina C a fost pentru intaia data separate si cercetata de biochimistul ungur