Conservarea tarhonului
Ingrediente: tarhon, otet de 9 grade. Preparare: Se poate usca ca si patrunjelul, bine spalat insa crengute (netocat), pastrindu-se in punga de hirtie sau din pinza. Dupa ce s-a spalat si zvintat, se poate pastra verde in punga de naylon, la congelator. In mod obisnuit, se conserva cu otet, pastrindu-si astfel bine aroma. Primavara, se aleg crengutele tinere, se spala si, bine scurse de apa, se stropesc imediat cu otet de 9 grade.Pentru 1/2 gk mladite tinere de tarhon sint necesare 300 ml otet de 9 grade (care se va mai dilua putin cu apa care a ramas pe frunze). Sare nu se pune, caci il inchide la culoare. Se amesteca bine cu otetul, apoi se pune imediat in borcane, impreuna cu tot otetul; de altfel, este preferabil ca otetul sa se completeze, daca scade mult, altfel tarhonul se va inchide la culoare. Cotoarele mai groase care au ramas se rup in bucati si se pun in alt borcan, cu otet indoit cu apa; se leaga simplu cu naylon. Acest otet se poate intrebuinta pentru aromarea diferitelor ciorbe si sosuri pe care le si acreste.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Parcul National Cheile Nerei
Parcul National Cheile Nerei-Beusnita este o arie protejata delimitata in anul 2003 la limita sud-vestica a tarii. Scopul principal pentru care a fost constituit Parcul este conservarea biodiversitatii, a florei si faunei, a peisajului, a traditiilor locale, incurajarea turismului, educatie ecologica si constientizare publica.
-
Geoparcul Platoul Mehedinti
Cea mai noua arie protejata a judetului Mehedinti se gaseste la nord de municipiul Drobeta Turnu Severin si a fost declarata la 30 noiembrie 2004.
-
Parcul National Lahemaa, Estonia
Lahemaa, cel mai vechi si important parc national din Estonia, a luat nastere in anul 1971 pentru conservarea peisajului tipic tarilor cu iesire la Marea Baltica.
-
Conservarea alimentelor prin sarare
In functie de natura, provenienta si valoarea lor nutritiva alimentele au fost impartite de specialisti in opt grupe.
-
Parcul Natural Vanatori, Neamt
Parcul Natural Vanatori este situat in partea de nord a judetului Neamt si a fost infiintat in anul 1998, pentru conservarea unei populatii de zimbri (specie ce a fost demult disparuta din fauna Romaniei).