Conserva de conopida
Ingrediente: conopida, sare, apa, suc de rosii, telina, patrunjel, aspirina. Preparare: Conopida proaspata, cu floareaalba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita putin sarata; apoi, se scoate strecuratoarea si se asaza intr-o cratita. Separat, se stoarce suc de rosii care se amesteca in parti egale cu apa simpla si se fierbe 5 minute; apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu frunze de telina si patrunjel taiate marunt si se sareaza putin. Conopida se asaza in borcane de marime potrivita, in functie de numarul persoanelor, neinghesuita, lasind un spatiu liber,de 2 cm, pina la gura borcanelor; se toarna suc cit s-o cuprinda pina la acel nivel si si se pune cite o aspirina deasupra. Borcanele se leaga si se sterilizeaza ca si precedentele, 30 minute, cazanul in care au fiert lasindu-l acoperit cu paturi groase pina a doua zi, apoi, borcanele se asaza in camara. Conopida se poate conserva, la fel, numai cu apa simpla in loc de suc de rosii. Conopida, fiarta pina cind se moaie, fara sa se terciuiasca (15-20 minute), in apa sarata, apoi strecurata, se poate pastra la congelator, in punga de naylon, 5-6 luni. Nefiarta nu se poate conserva inghetata.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Mancare de conopida cu svaiter
In combinatia cu un svaiter de calitate banala conopida devine un deliciu.
-
Salata de conopida
Usoara, gustoasa, va face sa descoperiti un alt mod de a prepara conopida decat ca mancare clasica sau murata.
-
Salate gustoase. Salata de conopida cu sos de marar si mustar
O salata simpla de cruditati este cat se poate de buna pentru o masa cat mai sanatoasa. Va propunem sa pregatiti salata de conopida cu sos de marar si mustar.
-
Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie
O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.
-
Supa cremoasa de conopida cu crutoane
O supa speciala pentru sezonul tomnatic este supa cremoasa de conopida cu crutoane, care este plina de vitamine si gustoasa in acelasi timp.