Compot de piersici
Ingrediente: 4-5 kg fructe (piersici, caise sau pere, de un singur fel sau amestecate), 1 kg zahar, 3 l apa, vanilie. Preparare: Fructele curatate de coaja si de simburi si taiate in jumatati sau sferturi (perele) se asaza suprapuse, in borcane, cu partea bombata in sus. Siropul rece se toarna peste ele, cit sa le cuprinda, pina la 2-3 cm sub gura borcanelor, ca sa ramina loc sa se dilate lichidul la fiert. Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza. Daca piersicile si caisele, mai tari, se pun intregi, sint necesare borcane mai mari, deoarece ramine mult spatiu gol intre ele. Se pot opari in sirop clocotit , un minut, ca sa intre mai bine in borcane.In restse procedeaza ca mai sus.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Sangria cu bere si nectar de piersici
Sangria este o reteta in care vinul rosu, dulce si aromat, este “vedeta” pentru o petrecere reusita, insa in aceasta varianta puteti sa inlocuiti vinul cu berea preferata.
-
Bautura de vara cu piersici si bere de ghimbir
Cu gust dulce si parfumat, aceasta bautura racoritoare foloseste mult nectar de piersici alaturi de berea de ghimbir pentru o combinatie plina de energie si arome.
-
Ceai racoritor cu nectar de fructe si mirodenii
Nectarul de piersici ramane pentru multi bautura preferata a copilariei, iar in aceasta reteta il regasim alaturi de notele de tanin ale ceaiului negru si aromele de mirodenii.
-
Inghetata parfumata de piersici cu frisca
Pentru cei care prefera un desert simplu cu un gust delicios, le oferim o reteta de inghetata parfumata de piersici cu frisca.
-
Ce trebuie sa stim despre piersici?
Din cauza temperaturilor scazute din timpul noptii, uneori chiar foarte reci, o recolta buna de piersici nu prea este posibila la noi in tara