Compot de cirese
Ingrediente: 3 kg visine sau cirese sau combinate intre ele, 1 kg zahar, 3 l apa, un plic cu zahar vanilat. Preparare: Fructele, curatate de codite, se spala si se asaza in borcane, nepresate. Siropul rece sau caldut (facut din apa, zahar si vanilie; zaharul si vanilia amestecate, pina cind se topesc fara sa se mai fiarba siropul, sau amestecate pe foc, ca sa se topeasca mai repede si, apoi, siropul racit) se toarna peste fructe pina la nivelul acestora. Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza.
Articole asemănătoare
-
Cocktail fara alcool cu suc de cirese si mirodenii
Suc de cirese proaspat sau din cutie, mirodenii, un pic de zahar, si veti avea o bautura delicioasa, reconfortanta si cu gust proaspat.
-
Cocktail cu suc de cirese, vodca si suc de ananas
Un cocktail cu gust intens de fructe, bun pentru ocazii speciale. Puteti folosi suc de cirese sau ananas proaspat stors sau din cutie.
-
Ciresele Summit, savoare si aroma
Soi de cirese mari, dulci, aromate, bune pentru gustare, suc sau diverse retete de desert, Summit este o buna alegere pentru culturi intensive sau pentru a planta unul sau doua exemplare intr-o gradina de dimensiuni mici.
-
Cocktail cu lichior de cirese, vermut si suc de portocale
Un amestec in care gusturile si aromele se intalnesc si se completeaza nesperat de bine.
-
Suc de cirese cu portocala
Racoritor si sanatos (mai ales cand este proaspat stors), este un suc bun pentru orice moment al zilei.