Cod cu sos de vin
Ingrediente:
1 cod de 1/2 kg.
3 cepe
200 ml. vin alb
100 g. ciuperci
20 g. faina
100 g. unt sau margarina
2 galbenusuri
2 lingurite zeama de lamaie
sare si piper
Preparare:
Ceapa se taie solzisori, se presara intr-o tava si deasupra se pun pestele, ciupercile si 6-7 boabe de piper. Se stropeste cu vin si se da la cuptor, la foc potrivit, pana fierbe pestele. Se scoate apoi din sos si se pastreaza cald. Sosul se strecoara. Se incalzesc 50 g unt sau margarina, se adauga faina si se sting cu zeama in care a fiert pestele. Se sareaza si se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga galbenusurile, restul de unt sau margarina si 2 lingurite zeama de lamaie. Se serveste cu pestele fierbinte.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume
Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.
-
Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar
Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.
-
Retete de paste delicioase. Tortellini cu sos de ardei capia
Un preparat gustos si cald pe care il puteti pregati pentru o zi friguroasa este reteta de tortellini cu sos de ardei capia.
-
Peste alb cu sos de patrunjel
Pestele alb are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv. Profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.