Cocktail de creveti
Ingrediente pentru 4 portii:
Cocktail:
1 kg sparanghel alb
1 lingura de unt
200 g creveti curatati
1 papaya
Sare
Zahar
Sos:
150 g smantana
4 linguri ketschup
3 linguri seama de lamaie
2 linguri suc de portocale
2 linguri coniac
1lingura si jumatate de hrean
3 linguri ulei
O legatura marar
Mod de preparare:
Se curata sparanghelul si se taie capetele lemnoase, apoi intreaga leguma in bucati de cate 4 cm. se pune la fiert in apa sarata in care se adauga si putin zahar si untul. Dupa 12 minute se scoate din oala si se lasa sa se raceasca. Se pun crevetii in apa fiarta in care a fost si sparanghelul, se dau o data in fiert dupa care se scurg cu ajutorul unei site. Se curata papaya de coaja si de samburi, iar apoi se taie pulpa fructului in bucatele subtiri.
Sosul
Se amesteca smantana, ketchup-ul, sucul de lamaie si de portocale si coniacul. Apoi se condimenteaza cu sare si se adauga hreanul. Se amesteca bine, iar in acest timp se toarna si uleiul. Se spala mararul, se scurge, se taie marunt, apoi se presara peste compozitie.
Se amesteca bucatile de sparanghel, cu cele de papaia si cu crevetii si se aseaza in boluri de sticla. Deasupra se varsa sosul si se orneaza cu samburii de papaya si resturile de la marar.
Foto: vrouwonline.nl
Articole asemănătoare
-
Suc de pepene cu bere de ghimbir si limeta
Pepenele rosu este unul dintre deserturile preferate ale verii, iar aceasta reteta sucul proaspat se intalneste cu limeta si berea de ghimbir. Iar cu putina vodca poate deveni un cocktail de vara.
-
Cocktail de vara cu fructe de padure si vodca
Puteti folosi fructe proaspete sau congelate, o vodca de calitate si zahar alb sau miere pentru un cocktail de vara, racoritor si placut.
-
Cocktail de vara cu suc de ananas si rom
O reteta pentru un cocktail de inspiratie exotica, dominat de gustul dulce al ananasul foarte copt si notele de rom si limeta.
-
Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute
La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.
-
Leche de pantera, cocktailul din Barcelona cu o poveste de un secol
Un amestec de lapte condensat, plin de savoare si gust, gin, apa sau gheata (dupa gust), eventual putina grenadina pentru cei care prefera un cocktail de culoare trandafirie.