Cocktail Margarita cu castravete
Clasicul cocktail cu tequila ce poarta numele "Margarita" este unul din cele mai populare. Multa lume il cunoaste, il prefera in zilele foarte calde, insa putini stiu ca exista si alte modalitati de preparare si servire.
Reteta clasica este cea cu lime, tequilla, gheata pisata si sare de jur imprejurul paharului. Putini stiu insa ca Margarita mai poate fi preparata si adaugand in compozitia sa castravete.
Castravetii sunt racorosi, contin multa apa si pentru o reteta reusita incercati sa folositi tequilla reposado. Un soi mai fin si mai putin alcoolizat al bauturii spaniole.
Ingredientele necesare pentru Margarita cu castravete:
- 12 felii de castravete;
- o jumatate de cana cu suc de lime;
- o jumatate de cana de Cointreau;
- 3/4 din aceeasi cana cu tequilla;
- 1/4 Grand Mariner;
- 6 cani cu gheata;
Dupa ce aveti ingredientele totul va deveni mai simplu. Puneti intr-un blender tequilla, Contreau, castravetele, sucul de lamaie si gheata. Dupa ce acestea au devenit omogene turnati compozitia obtinuta in pahare, puneti deasupra fiecaruia o lingurita de Grand Mariner si ornati cu felii de lime sau castravete. Ziua cu siguranta se va transforma intr-una deosebita, racoroasa si veti uita de gradele in plus ce depasesc limita de confort.
Articole asemănătoare
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde
Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.
-
Cocktail cu vodca, limeta si ghimbir
O reteta pentru un cocktail aromat, cu note acrisoare de citrice si gust picant dat de ghimbir.
-
Cocktail racoritor cu bere, rom si portocala
Un cocktail pentru zilele calduroase, cand un pahar de bere blonda rece, cu multa spuma, este una dintre cele mai bune alegeri. Alaturi de putin rom si suc proaspat de portocale berea obisnuita se transforma intr-un cocktail aromat si surprinzator.
-
Cocktail dulce cu whisky, ceai negru si miere
Un ceai negru de calitate, bine infuzat, cu sau fara miere ori zahar, este excelent mai ales in zilele calduroase, atunci cand este baut cu putin gheata. Alaturi de putin whisky sau bourbon, miere si 1-2 felii de lamaie, ceaiul negru devine baza unui cocktail usor de pregatit.