Ciorbe de post. Ciorba de varza acra
Ciorba de varza acra este o ciorba de post delicioasa pentru o masa de pranz.
Iata ingredientele necesare:
400 g de varza acra
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 ceapa
marar verde
zeama de varza
vegeta
pasta de tomate
1-2 catei de usturoi
piper
ulei
Modul de preparare este simplu:
Varza acra se spala de mai multe ori, pentru a nu mai fi atat de acra.
Morcovii se curata si se taie rondele.
Apoi se calesc in putin ulei.
Se adauga dupa aceea si varza spalata.
Se completeaza si cu cantitatea de apa necesara.
Se pune si radacina de patrunjel, taiata rondele.
Se adauga si ceapa.
Se pun vegeta si piper dupa gust.
Apoi se adauga usturoiul.
Se lasa totul sa fiarba bine.
Cand toate ingredientele s-au fiert, se adauga zeama de varza, dupa gust.
Se pune si pasta de tomate.
Iar la final se adauga mararul verde tocat marunt.
Se serveste cu crutoane.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Ciorba de varza cu afumatura si smantana
O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.
-
Castiga sanatate cu zeama de varza
Frumusetea de a fi copilarit la tara se leaga uneori de lucrurile marunte, printre acestea numarandu-se si preparatele simple dar pline de gust ale bunicii.
-
Sufleu de varza alba la cuptor
Pentru o mancare usoara de seara, va propunem o reteta delicioasa si simpla: sufleu de varza alba la cuptor.
-
Ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru
O ciorba delicioasa si cu o aroma speciala, datorata cimbrului este ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru.