Ciorba ruseasca de cartofi si ciuperci
Ingrediente:
5 linguri de unt
2 fire de praz, taiat marunt
2 morcovi mari, feliati
1 litru de supa cu aroma de pui
2 linguri de marar proaspat, tocat
1-2 linguri de sare
un praf de piper negru, macinat
3
2 cartofi, taiati cubulete
200 g ciuperci, feliate
200 ml smantana
2 linguri de faina
Mod de preparare:
Se topesc 3 linguri de unt intr-o oala mai mare. Se adauga prazul si morcovul si se lasa 5 minute in unt. Apoi se toarna 1 litru de supa cu aroma de pui, marar proaspat, sare, piper si foi de dafin. Cartofii taiati cubulete se adauga in momentrul in care supa incepe sa fiarba.
Intr-o lingura de unt se prajesc feliile de ciuperci si se adauga si acestea in ciorba, in momentul in care cartofii au devenit moi si usor de sfaramat.
Intr-un bol se dizolva 2 linguri de faina in 4 linguri de supa si 200 ml de smantana. Crema obtinuta se toarna in supa si se amesteca imediat.
Fiecare bol de ciorba se orneaza cu marar proaspat.
Articole asemănătoare
-
Supa de dovleac si ciuperci
O reteta de toamna dulce, cremoasa, plina de arome si gusturi potrivite pentru acest anotimp.
-
Cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor
O mancare plina de gust se poate pregati si rapid. Va propunem astfel reteta de cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor.
-
Tocanita de cartofi cu ciuperci
Daca inca va ganditi ce sa mai preparati pentru cei dragi ai casei, va propunem sa pregatiti o reteta simpla de tocanita de cartofi cu ciuperci.
-
Ciulama cu carne de pui si ciuperci
O mancare apetisanta pentru o masa de pranz poate fi reteta de ciulama cu carne de pui si ciuperci. Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:
-
Mancare de mazare cu carne de vita si ciuperci
O mancare rapida si delicioasa este cea de mazare cu carne de vita si ciuperci. Ingredientele necesare pentru preparare le gasiti mai jos: