Ciorba de crap
Ingrediente:
2 kg crap
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
4 cepe
1-2 foi de dafin
3 galbenusuri
3 linguri smantana
patrunjel verde tocat
otet
sare si piper dupa gust
Preparare:
Se pun la fiert in 3 litri de apa legumele intregi si piperul.
Se face un rantas din untura si faina, in care se calesc 2 cepe tocate marunt. Se pune apoi si putina boia de ardei, se mai lasa sa fiarba 30 de minute in oala initiala.
Se curata crapul, se despica, se spala in mai multe ape si apoi se pune la fiert in oala cu zarzavat la foc mic.
Cand pestele este fiert, se strecoara zeama intr-o alta oala in care se pun si bucatile de peste alese din zarzavat.
Se bat in supiera galbenusurile cu smantana, putin otet, peste acestea punandu-se supa, putin cate putin, apoi pestele si patrunjelul verde, taiat marunt.
Se serveste calda.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Ciorba de varza cu afumatura si smantana
O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.
-
Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin
O ciorba numai buna pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.
-
Ciorba de pui cu smantana si tarhon
O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.
-
Reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc
Incercati sa preparati reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc, o ciorba numai buna pentru vremea rece.