Ciorba cu perisoare
Ingrediente:
350 g carne tocata pui, porc sau vita
2 linguri de orez
1 felie subtire de franzela
1 morcov
1 patrunjel
1 telina mica
1 ceapa mare
1/2 legatura patrunjel
450 g pasta de tomate
500 ml bors (optional)
sare, piper
Preparare:
Se pune o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare).
Perisoarele: Se inmoaie felia de paine si se taie marunt, se amesteca cu carnea, orezul, ceapa ramasa, 1/4 din patrunjel tocat marut, sare si piper.
Se uda mainile si se fac bilute cu diametrul de 3-4 cm. Dupa ce le-ati terminat de facut le puneti in oala peste legumele care ar trebui sa fie aproape fierte.
Se lasa la foc mare cam 15-20 de minute. Se verifica daca au fiert legumele si perisoarele si se un rosiil si borsul. Se mai pune apa daca este nevoie si se mai da in cateva clocote. Patrunjelul se poate pune dupa ce s-a luat dupa foc in oala sau direct in farfurie.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Ciorba de perisoare din soia
O ciorba usoara si consistenta, preparata din soia in loc de carne, poate fi preferata in zilele de post. Incercati si aceasta varianta, bucurandu-va de gust.
-
Ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru
O ciorba delicioasa si cu o aroma speciala, datorata cimbrului este ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru.
-
Ciorba cu carne de pui, smantana si ceapa rosie
Ciorbele sunt usoare si pline de gust, de aceea este bine sa optati pentru a le degusta la o masa de seara alaturi de prietenii dumneavoastra. Noi va propunem sa incercati ciorba cu carne pui, smantana si ceapa rosie.
-
Hraniti-va sanatos consumand ciorba cu bors
Bucataria romaneasca este capabila sa satisfaca gusturile oricarui gurmand din lume prin multitudinea specialitatilor care o alcatuiesc.
-
Supa siciliana de perisoare
Aromatizata cu parmezan, usturoi si stafide, ciorba de perisoare siciliana este nemaipomenit de gustoasa si, in acelasi timp, tentanta.