Chec alb pufos
Checul alb, un desert pregatit rapid si savurat cu placere, constituie o modalitate simpla si agreabila de a va intampina prietenii dragi la o intalnire nocturna in caminul dumneavoastra.
Ingrediente necesare:
5 albusuri
1 pahar cu zahar pudra
1 pahar cu faina
1 ceasca cu nuci
100 g stafide
100 g rahat
2-3 smochine
coaja de lamaie
1 pliculet de praf de copt
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma.
Apoi se bat cu zaharul.
Dupa aceea se toarna in ploaie faina cu praful de copt.
Se adauga nucile macinate, stafidele si rahatul taiat marunt.
Se pun si smochinele taiate in bucati mici si coaja de lamaie.
Se coace la foc potrivit, in forma unsa.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Sangria de toamna cu brandy, vin alb si cidru de mere
O bautura pregatita traditional din vinuri rosii, dulci sau seci (dupa gust) si cu fructe si mirodenii, in aceasta varianta de sangria regasim cidrul de mere proaspat si intepator, un vin alb rece si brandy sau coniac, dupa gust, cu scortisoara si savoarea portocalelor mari, bine coapte.
-
Sangria de vara cu sampanie, capsune si vin alb
O alternativa pentru sangria cu vin rosu, pentru care veti avea nevoie de sampanie sau vin spumant, capsune bine coapte si un vin alb usor, parfumat. Se tine la frigider pentru cel putin doua ore inainte de servire.
-
Cocktail cu gin, ceai verde si vin alb
Alegeti un vin alb, sec, alaturi de un gin de calitate, ceai verde infuzat dupa gust, un suc de fructe de padure proaspat sau din cutie, totul cu fructe si mirodenii pentru o aroma complexa, greu de uitat.
-
Sangria cu vin alb, portocala si busuioc
O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.
-
Sangria cu zmeura, vin alb, portocala
O bautura proaspata, racoritoare, cu note de vin alb sec sau demisec (dupa gust) si gust dulce de citrice.