Cele mai bune retete cu hrean
Reteta pentru sos de hrean polonez
Se incalzeste o lingura de grasime intr-o tigaie. Dupa ce aceasta se incalzeste se adauga un sfert de ceapa taiata si se lasa la prajit pana aceasta capata o culoare maro. Apoi se adauga o lingura de faina si doua linguri de hrean ras.
Se lasa la rumenit iar apoi se adauga o lingura de zahar brun, doua cuisoare, doua frunze de dafin, sare, piper si doua linguri de otet. Se lasa timp de cateva minute pe foc iar apoi se adauga o lingura de hrean si daca este necesar mai puteti adauga zahar sau otet.
Acest sos poate fi servit alaturi de preparate din carne.
Somon cu sos cremos preparat cu hrean
Ingredientele pe care le contine sunt:
- 1/4 cana de vin alb sec;
- 2 linguri de ceapa taiata;
- 1 lingura de suc de lamaie;
- 1 lingurita de piper;
- 2 bucati de somon preparat pe gratar;
- 2 linguri de smantana;
- 2 lingurite de hrean;
- 1 lingurita de faina;
- 1 lingurita de menta proaspata tocata;
- 1/8 lingurita de piper alb;
Intr-un vas se amesteca 1/2 cana de apa, vin alb, ceapa, suc de lamaie si piper. Se acopera si se fierbe la foc mediu.
Dupa ce continutul incepe sa fiarba se adauga somonul. Se pune capacul si se lasa pe foc inca 5-6 minute.
Sosul de hrean se prepara intr-un vas mic in care se amesteca smantana, hreanul, faina, menta si piperul alb. Se amesteca pana se formeaza o pasta.
Intr-o tigaie se pregateste amestecul la foc mediu, pana cand acesta incepe sa fiarba. Se amesteca in sos de hrean. Se lasa la foc scazut pana cand se formeaza un amestec ingrosat, aproximativ 2-3 minute. Se toarna apoi peste somon.
Peste in sos de hrean
- 2 morcovi;
- 2 bucati de telina;
- 1 radacina de patrunjel cu frunze;
- 1 ceapa taiata in felii unghiulare;
- 5 boabe de piper;
- 1 frunza de dafin;
- 2 lingurite de sare;
- 6 cesti de apa;
- 2 kilograme de fileuri de crap, peste sole, stiuca ori similar;
Sosul se face din:
- 3 linguri de unt;
- 3 linguri de faina;
- 3/4 ceasca de crema de hrean;
- 1 lingurita de zahar;
- 1/4 lingurita de sare;
- 2/3 ceasca de smantana;
- 2 oua fierte tare;
Se combina intr-o oala legumele, condimentele uscate si apa. Se pun la fiert timp de 20 de minute. Se gateste pestele 6-10 minute.
Pentru sosul de hrean, se topeste untul intr-o cratita. Se adauga, treptat, rulourile de peste fiert, amestecand constant. Se gateste si se amesteca pana cand fierbe sosul si devine consistent.
Se ia de pe foc si se amesteca cu hrean, zahar, sare, smantana.
Sos de hrean cremos
Se prepara din urmatoarele ingrediente:
- 1/4 ceasca de hrean;
- 1/2 lingura de zahar;
- 2 lingurite de mustar Dijon;
- 1 lingurita de otet alb;
- 1 ceasca de frisca;
- 1/2 lingurita de sare;
- 1 boia de ardei pinch;
1/4 ceasca din hrean este pregatit alb, drenat si stors pana ramane uscat. Se amesteca cu zahar, mustar, sare si boia de ardei.
Se adauga si frisca in mixtura si se lasa amestecul la frigider pentru 2 ore.
Salata de avocado si cartofi cu hrean
Se prepara din:
- 2 kilograme de cartofi noi curatati;
- 1/4 ceasca de ulei de masline;
- 1 1/2 lingura de otet de vin rosu;
- 1 lingurita de sare;
- 1/2 ceasca de smantana;
- 1/2 ceasca de iaurt simplu;
- 2 linguri de hrean preparat;
- 1/4 ceasca de marar proaspat fara tulpina;
- 3 tulpini de telina transate in felii de 1/4 inch;
- 2 avocado medii sau unul mare;
- 1 piper negru macinat proaspat;
Aveti grija ca fructul avocado sa fie ceva mai tare.
Taiati cartofii in jumatate si puneti-i intr-un recipient de gatit cu abur. Dupa 20 de minute puteti scoate cartofii si puteti pregati intr-un castron un amestec cu ulei si otet.
Se condimenteaza dupa gust cu sare; apoi acestia se taie in cuburi, se pun ulei si otet peste astfel incat sa fie acoperiti bine si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un vas mic, se pune ulei impreuna cu smantana, iaurt si hrean.
Se toaca mararul si se adauga in amestecul de smantana.
Atunci cand cartofii s-au racit se adauga telina si se amesteca dupa care puteti sa adaugati si amestecul de smantana.
Taiati avocado cuburi intr-un vas mic si turnati peste zeama de lamaie. Acest amestec se adauga peste cartofi.
Se acopera cu sos, adaugandu-se apoi sare si piper dupa gust.
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu lapte de cocos si portocala
Una dintre cele mai simple retete pentru o bautura cu multa vitamina C, antioxidanti, grasimi sanatoase, pe scurt o solutie ideala atunci cand vrem sa ne potolim setea intr-un mod sanatos, placut. Alegeti portocale mari, bine coapte, zemoase si parfumate, si adaugati putina vanilie pentru acele note racoritoare si aromate.
-
Fructe si legume bogate in fibre
Fisticul crud este una dintre cele mai bune surse de fibre vegetale de fibre, cu aproximativ 10 grame de fibre pentru 100 de grame de fistic. La fel de bune sunt si nucile sau migdalele, dar crude si nesarate pentru a va bucura din plin de beneficiile lor.
-
Legume si fructe bogate in fier
Esential pentru buna functionare a intregului organism, fierul este unul dintre mineralele ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, si daca cele mai bune surse raman cele de origine animala, totusi veti gasi mai multe fructe si legume proaspete cu un continut ridicat de fier. Asa ca in fiecare zi aveti posibilitatea sa preparati o alta reteta, hranitoare si gustoase, cu sau fara carne, dupa gust.
-
De ce este bine sa mananci nuci cat mai des?
Crude, folosite in diverse retete de prajituri si nu numai, coapte putin in cuptor, amestecate cu putina miere bio, nucile sunt delicioase, satioase, pline de vitamine, pe scurt una dintre cele mai bune optiuni cand vrem sa mancam ceva bun si mai ales sanatos.
-
10 alimente si bauturi pentru o imunitate mai buna
Portocalele au multa vitamina C, sunt recomandate atat pentru a preveni cat si a ajuta la tratarea unor raceli si gripe, iar cei care le prefera ca desert au un sistem imunitar mai rezistent. Ca gustare sau sub forma de suc, eventual cu alte fructe sau cu putina miere, portocalele sunt pentru multi cele mai bune si sanatoase fructe.